De twintigste Dag van het Buitengewone Kind werd extra leuk met steun van servicelcub Fifty-One Heideland. 

De twintigste Dag van het Buitengewone Kind werd extra leuk met steun van servicelcub Fifty-One Heideland. © RR

Dag van het Buitengewone Kind blaast twintig kaarsjes uit en feest met extra steun van serviceclub Fifty-One Heideland

Essen -

De Dag van het Buitengewone Kind bestaat al twintig jaar en dat werd dit weekend gevierd op de Schamhoeve in Essen. Om deze dag extra feestelijk te maken kreeg de organisatie een feestcheque van 2.100 euro van serviceclub Fifty-One Heideland.

Het is een heel leuke namiddag geworden voor de kinderen en jongeren met een beperking. Ze konden dieren knuffelen, knutselen en reuzegrote bellen blazen. Er stond een springkasteel, mochten met de tractor en op ezels rijden, en kregen bezoek van brandweer en ambulance.

“Dankzij de vele vrijwilligers kunnen we elk kind en jongere een persoonlijke buddy geven, die hen begeleidt bij alle activiteiten. We zijn heel blij met de feestcheque van de Serviceclub Fitfy-One Heideland, waarmee we alle kinderen en jongeren met een beperking nog meer activiteiten kunnen aanbieden”, verduidelijkt schepen van Sociale Zaken Brigitte Van Aert (CD&V).

Alle kinderen en jongeren kregen een uniek feest T-shirt, konden genieten van een superleuke show van Clown Doubie, op de foto in de photobooth en mochten ze zelf een prachtig boeket plukken in de pluktuin Wildbloemen.

De leden van de Fitfy-One Heideland namen de kinderen en jongeren ook mee voor een ritje in onder meer Porsches en een Ferrari.

Gastvrije Schamhoeve

De Dag van het Buitengewone kind was een idee van Imelda Schrauwen (CD&V) die daar in 2002 mee startte. Alle kinderen met een beperking van Essen genieten dan van een toffe dag, terwijl de ouders een dag ontzorgd worden.

Deze dag wordt volledig gratis aangeboden door de gemeente en ondersteund door heel veel helpende handen. “Elk jaar worden we hartelijk ontvangen bij de Schamhoeve van Jan en Rien Uytdewilligen. Daar voelen alle kinderen en jongeren zich thuis. We zijn ontzettend blij dat we al jaren mogen genieten van hun gastvrijheid”, benadrukt schepen Brigitte Quick (CD&V). (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio