Even de regen trotseren voor de foto van Willy Joosens samen met zijn oude buren. 

Even de regen trotseren voor de foto van Willy Joosens samen met zijn oude buren. © Marc Wouters

Inwoners van Sint-Lucaslaan vieren ex-buurman Willy Joosens (87)

Ekeren -

“Was is me dat allemaal”, zegt Willy Joosens (87) als hij in zijn vroegere straat aankomt. Er klinkt applaus. Willy woonde sinds 1967 in de Sint-Lucaslaan in Ekeren-Donk en verhuisde nog maar één maand geleden naar een serviceflat in het wzc Sint-Vincentius in de Dorpsstraat. De buurt is Willy niet vergeten.

Willy Joosens, vriendin Caroline samen met het gezin Claessen-Van Looveren. Zij kochten de woning van Willy.

Willy Joosens, vriendin Caroline samen met het gezin Claessen-Van Looveren. Zij kochten de woning van Willy. © Marc Wouters

Willy Joosens en zijn echtgenote Hélène hebben de wijk zien groeien en bloeien. “Het was een tijd toen alles nog simpel was”, vertelt Willy. “De mensen kenden elkaar en dat is nu niet meer zo vanzelfsprekend.” “We vangen 2 vliegen in één klap”, zegt Kim, die samen met Annik en Dries het buurtfeestje organiseert. ”We brengen de mensen uit de Sint-Lucaslaan samen en zetten meteen onze oudste inwoner, ook al is hij naar een home verhuist, in de bloemetjes.

Willy is duidelijk verrast wanneer zijn vroegere buurvrouw Annik hem verwelkomt.

Willy is duidelijk verrast wanneer zijn vroegere buurvrouw Annik hem verwelkomt. © Marc Wouters

In de Sint-Lucaswijk verlaten steeds meer ouderen de wijk en er komen jonge gezinnen in de plaats. Het buurtfeest was dan ook een goede gelegenheid om elkaar te leren kennen. Het gezin Joosens kreeg 4 kinderen, 3 meisjes en één jongen. In 2010 verloor Willy zijn echtgenote. Hij bleef in de Sint-Lucaslaan wonen en genoot veel steun van de buren. Het professionele leven van Willy speelde zich als in het toenmalig Sint-Henricuscollege waar hij huismeester-opvoeder was. Intussen heeft Willy 12 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Een blij weerzien.

Een blij weerzien. © Marc Wouters

Willy Joossen wist van het feestje niets af. Hij was zogezegd uitgenodigd bij zijn vroegere overbuur Kim. De verrassing deed hem duidelijk deugd. De jonge gezinnen kregen meteen heel wat verhalen van toen uit de wijk mee naar huis.  (mawo)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio