©  BELGA

Gevochten tot het einde: Belgian Cats niet opgewassen tegen China in kwartfinales op WK 3x3 basketbal

De Belgian Cats zijn er niet in geslaagd het voorbeeld van de Belgian Lions te volgen. Tegen China, de bronzen medaillist op de afgelopen Spelen in Tokio, ondergingen de Cats de wet van de sterkste (21-13). Voor de Cats is de kwartfinale dus de eindhalte in eigen land.

atrick Ceulemans, Jens Jacobs

LIVESTREAM WK 3X3 IN ANTWERPEN. Volg de prestaties van de Belgian Lions en de Belgian Cats hier op de voet!

De Belgian Cats 3x3 hebben zich zaterdagavond op de Groenplaats in Antwerpen niet voor de halve finales van het wereldkampioenschap kunnen plaatsen. Titelverdediger China bleek met 21-13 een maatje te groot.

De Cats konden ook niet op volle sterkte aantreden. Laure Resimont had in de achtste finale tegen Brazilië (15-9) een enkelblessure opgelopen en keek vanop de tribunes toe. Julie Vanloo, Becky Massey en Ine Joris moesten de klus alleen klaren en keken tegen de bronzenmedaillewinnaar van de Olympische Spelen in Tokio al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Ze kwamen wel nog terug tot 9-7, maar de Chinezen echt bedreigen, zat er nooit in. Massey eindigde met 6 punten en 4 rebounds, Vanloo met 5 punten en 3 rebounds, Joris met 2 punten en 6 rebounds.

In de halve finales neemt China het zondag op tegen Frankrijk, dat in een verlenging Spanje met 15-14 uitschakelde. In de andere halve finale staan Litouwen en Canada tegenover elkaar.

 ©  BELGA

Terugblikken op een schitterend toernooi

De 3x3 Belgian Cats mogen terugblikken op een schitterend toernooi. Zonder al te veel 3x3-ervaring kwalificeerden ze zich voor de kwartfinale en zijn ze dus top 8 van de wereld. Dat biedt perspectieven voor de toekomst om ook met de Belgische dames in het 3x3-circuit zich verder te profileren. Wie weet resulteert dat, zoals de 3x3 Lions, ooit naar een kwalificatie voor een Olympische Spelen.

Becky Massey, Julie Vanloo, Ine Joris en Laure Resimont hebben de 3x3 Cats dan ook op de 3x3-wereldkaart gezet. “Ja, het was heerlijk hier op dit WK in Antwerpen. Jammer dat Laure tegen China ontbrak. Met slechts drie speelsters en dus zonder rotatiemogelijkheden tegen een fysiek sterk China was het echt wel moeilijk,” aldus nog Julie Vanloo.

Laure Resimont woonde op krukken de partij bij. “Ik ben drie tot vier weken out met een voetblessure. Het deed enerzijds pijn dat ik niet mee kon strijden met mijn ploegmaats, maar anderzijds kan ik meer dan waarschijnlijk de voorbereiding van de Cats richting het WK (5x5) in Australië wel mee aanvatten”, gaf Resimont nog mee.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal