De 19-jarige Jarne was een fervent Antwerp-supporter. 

De 19-jarige Jarne was een fervent Antwerp-supporter. ©  GMAX, RR

Sympathisanten organiseren herdenkingsmars voor slachtoffer van fatale gijzeling in Merksplas

Jarne Pire, de 19-jarige jongen die zaterdagochtend om het leven kwam bij een gijzeling in Merksplas, was een fervent Antwerp-supporter. Enkele sympathisanten willen op zaterdag 2 juli een herdenkingsmars organiseren. Ze komen om 19u bijeen aan het gemeentehuis in Merksplas, ook fans van The Great Old zijn er welkom.

“De mars is een initiatief van de inwoners van Merksplas met steun van familie en vrienden”, laat de organisator van het evenement weten. “We vertrekken aan het gemeentehuis naar het huis waar het drama zich afspeelde. Daar worden bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken. Nadien zingt iedereen ‘You‘ll never walk alone’.”

“You’ll never walk alone Jarne”, schrijft ook Antwerp-supporter Hans Verschueren op de Facebookpagina Rood&Wit 1880. “Er gaat een mars georganiseerd worden voor Jarne en natuurlijk ook ineens voor alle slachtoffers van gezinsdrama’s en zinloos geweld.”

In Merksplas drong zaterdagochtend de ex van de moeder van Jarne hun huis binnen. De 44-jarige man doodde de 19-jarige Jarne, zijn 22-jarige zus liep zware verwondingen op. De man kon worden opgepakt, hij wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

LEES OOK.

• Verdachte van fatale gijzeling was voorwaardelijk vrij: Jarne (19) overleden na messteken, zijn zus (22) raakt zwaargewond

• Buurt geschokt door fatale gijzeling: “Buurmeisje liep volledig onder het bloed in paniek naar buiten”

• Wie is de 19-jarige jongen die om het leven is gebracht in Merksplas? “Jarne had met niemand problemen”

 BVDL

Vastgoed

Jobs in de regio