©  BELGA

Malinwa, dat Storm ziet uitvallen, verliest eerste oefenpot in Kortrijk na defensief geblunder

De eerste Mechelse oefengalop onder de nieuwe coach Danny Buijs werd er niet bepaald eentje voor het vertrouwen. De Kakkers gingen zaterdagnamiddag bij KV Kortrijk met 3-1 onderuit, nadat ze aan de rust al 3-0 achter stonden. Vooral Lavalée had van zijn eerste duel in geel en rood iets anders voorgesteld. De Luikenaar zag bij momenten sterretjes tijdens de vele Kortrijkse uitbraken. Buijs bracht in elke helft een ander elftal tussen de lijnen. Storm moest de strijd vroegtijdig staken met een blessure ter hoogte van de lies.

Diederik Geypen

LEES OOK. KV Mechelen: Mrabti mist competitiestart, schade bij Storm valt mee

De Nederlandse T1 van KV bracht een behoorlijke ploeg aan de aftrap in het Guldensporenstadion. Met Hernandez, Lefrancq, Wouters en Lavalée kregen vier nieuwkomers meteen een basisplaats. Lavalée vatte centraal achterin post naast Vanlerberghe. Wouters nam de plaats van de vertrokken Souza in, en zakte vaak uit tussen de twee centrumverdedigers. Wie ook de sierlijke Braziliaanse middenvelder opvolgt, de erfenis op de zes wordt zwaar.

Voorin keken we vooral uit naar Hernandez. De Mexicaanse spelmaker etaleerde in de beginfase zijn vista met enkele knappe openingen en vlotte kaatsbewegingen. Dan had Dailly het een stuk moeilijker om zich in de kijker te spelen. Als valse negen kwam de Brusselaar niet in het stuk voor. Buijs haalde de Dailly na nauwelijks dertig minuten naar de kant voor Kalulika, een jeugdproduct van Anderlecht.

Geen overdreven score

Malinwa kreeg voorin niets klaar, maar stelde achterin nog meer teleur. Zowat iedere Kortrijkse aanval leverde gevaar op. Met enkele simpele passes baanden de West-Vlamingen zich een weg door de Mechelse achterhoede. Vooral Lavalée liet zich enkele keren kinderlijk ringeloren. De 3-0 halfweg was niet eens overdreven. Een zelfzuchtige Gueye liet zijn derde treffer voor de pauze liggen. De lijnrechter keurde een goal van Mbayo af wegens randje buitenspel.

In de tweede helft stuurde Buijs – die in korte broek coachte en slechts sporadisch zijn dug-out verliet – een volledig nieuw elftal het terrein op. Malede zette met een schotje Kortrijk-doelman Deman aan het werk. Ook Storm, die op een transfer aast, maakte zijn opwachting. Lang duurde het optreden van de Oost-Vlaming niet. Halverwege de tweede helft moest Storm, tastend naar de lies, alweer het veld verlaten.

 

 ©  BELGA

Onder olé’s van het thuispubliek bleven de Kerels ondertussen de beste combinaties verzorgen op de mat die er naar Kortrijkse normen piekfijn bij lag. Coucke hield Mbayo met een voetreflex van de 4-0.

Goeie Asare en Malede

Bij Mechelen scoorden youngster Asare – met enkele prima intercepties – en Malede – met de 3-1 eerredder – punten bij hun coach. Ook Engvall trapte in een beter slotkwartier van de bezoekers nog op de dwarsligger. Mechelen vertrekt maandag op stage naar het Nederlandse Alkmaar, waar het aan zijn tweede trainingsweek begint. Aanstaande zaterdag wacht de tweede oefenwedstrijd op de Antwerpse Bosuil, hopelijk met wat meer stabiliteit achterin.

Doelpunten: 10’ 1-0 Gueye (Benchaib), 35’ 2-0 Henen (Gueye), 41’ 3-0 Gueye, 74’ 3-1 Malede

KV Mechelen eerste helft: Thoelen – Swers, Vanlerberghe, Lavalée, Dassy – Wouters, Schoofs, Hernandez – Hairemans, Dailly (33’ Kalulika), Lefrancq

KV Mechelen tweede helft: Coucke – Van Hecke, Peyre, Raemaekers, Van Hoorenbeeck – Van den Eynden, Asare, Engvall – Shved, Malede, Storm (70’ Kalulika, 89’ Ceulemans)

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio