Cathérine Vandoorne, Siska Schoeters en Anja Daems.

Cathérine Vandoorne, Siska Schoeters en Anja Daems. © © VRT - Joost Joossen

DISCUSSIE. Vind jij het jammer dat ‘De Madammen’ op Radio 2 ermee stoppen?

Vrijdagmiddag ging er een schokgolf door radioland: Radio 2 kondigde onverwacht aan dat het op 1 juli stopt met De Madammen, het programma dat Cathérine Vandoorne (51) en Anja Daems (54) al presenteren sinds oktober 2007. Die laatste weet nu al dat ze een traan gaat wegpinken.

(tove)

LEES OOK. Na 15 jaar stoppen ‘De Madammen’ ermee op Radio 2: “We hebben er enorm van genoten”

Ze leken voor eeuwig vastgeroest in het blok van 10 tot 12u op Radio 2, maar komende vrijdag is het definitief afgelopen met De Madammen. “Onze mailbox puilt al uit van de berichten. Het is allemaal behoorlijk emotioneel”, reageert Anja Daems. “Ik had wel verwacht dat de mensen verrast zouden zijn, maar ik had niet verwacht dat ze zo ontzet zouden zijn. Het is hartverwarmend.”

“De Madammen schreven de voorbije vijftien jaar een bijzonder mooi verhaal op Radio 2”, zegt nethoofd Rino Ver Eecke. “Elk verhaal heeft een begin, maar ook een einde. We voelden dat we dat eindpunt bereikt hadden. Het idee is om te stoppen op een hoogtepunt, om vanaf het nieuwe radioseizoen in september met een nieuw verhaal te starten. De Madammen was nog altijd een van de best beluisterde programma ‘s van Vlaanderen, maar niks is voor eeuwig.”

Vind jij het jammer dat De Madammen op Radio 2 ermee stoppen?

Vastgoed

Jobs in de regio