De werkzaamheden starten op de grens met Emblem (Ranst). 

De werkzaamheden starten op de grens met Emblem (Ranst). © AWV

Deel van Lierse Ring krijgt nieuwe asfalt en bredere fietspaden

Lier -

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf donderdagavond 30 juni onderhoudswerken uit aan de Ring (R16) in Lier, meer bepaald tussen de Liersesteenweg en de brug over de sporen. Dat zorgt gedurende twee weken voor verkeershinder.

Chris Van Rompaey

De aannemer vernieuwt aan beide kanten de fietspaden op de R16. Tussen de Liersesteenweg (N14) en de brug over het spoor krijgt de Ring in beide richtingen een nieuwe asfaltverharding (onderlaag en toplaag). Het gaat om een afstand van zo’n 3 kilometer.

Aan de lichtengeregelde kruispunten brengt de aannemer de verkeerslussen opnieuw aan. Die lussen zorgen voor een slimme aansturing van de verkeerslichten. Aan het kruispunt Hagenbroeksesteenweg wordt ook de lichtenregeling aangepast, zodat fietsers maximaal conflictvrij kunnen oversteken.

Gelijktijdig vernieuwt en verbreedt AWV aan beide kanten de fietspaden naar 2,50 meter. “Daarom versmallen we de rijstrook voor gemotoriseerd verkeer en verlaagt het snelheidsregime van 90 kilometer per uur naar 70”, zegt AWV.

Omleiding

Tijdens de voorbereidende werken (fase 1 en 2, van 30 juni 20u tot 3 juli middernacht) is de R16 aan de werfzone volledig afgesloten voor verkeer in beide richtingen. Er gelden omleidingen via de achterliggende straten.

Tijdens de asfalteringswerken zelf kan het verkeer op de Ring steeds in twee richtingen passeren (één rijstrook per rijrichting) op de weghelft waar niet gewerkt wordt. De zijstraten die uitkomen in de werfzone zijn afgesloten van de Ring. Fietsers langs de Ring rijden tijdens de asfalteringswerken in beide richtingen om.

Deze werkzaamheden duren twee weken. De aannemer werkt dag en nacht door, ook in de weekenden.

wegenenverkeer.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio