©  BELGA

Belgian Cats kloppen Brazilië, maar moeten gehavend naar kwartfinales door blessure Resimont

De Belgian 3x3 Cats hebben zich weten plaatsen voor de kwartfinales op het WK. Op de Groenplaats in Antwerpen bleken ze sterker dan de Brazilianen, die ze klopten met 15-9. De Cats nemen het vanavond om 21.10 uur op tegen China voor een plek in de halve finales. Dat zal hoogstwaarschijnlijk wel zonder Laure Resimont zijn, die uitviel met wat een ernstige enkelblessure lijkt.

Jochen Henrioulle, Patrick Ceulemans,

LIVESTREAM WK 3X3 IN ANTWERPEN. Volg de prestaties van de Belgian Cats en de Belgian hier op de voet!

Wat een “catfight” van de 3X3 Cats in de 1/8ste finales van het WK in Antwerpen. De Belgische drukten na het uitvallen van Laure Resimont (voet) door naar een 15-9 overwinning tegen Brazilië (FIBA 16). “Met de steun van onze fans. Jullie waren ongelofelijk,” schreeuwde een emotionele Julie Vanloo. Vanavond (21u10) wacht wereldkampioen China in de kwartfinale.

De 3X3 Cats, die in deze nieuwe olympische discipline nog niet veel ervaring hebben, hebben zich bij hun debuut op het wereldkampioenschap geplaatst voor de kwartfinale. “Meteen top 8 van de wereld. Dit is fantastisch,” straalde bondscoach Philip Wolk. “Toen Laure bij een 5-5 tussenstand definitief uitviel zag het er niet goed uit voor ons. We wilden tegen de fysieke Braziliaanse ploeg ons niet opzij laten zetten,” zei Becky Massey. “De supporters gingen achter ons staan en gaven ons een waanzinnige boost,” voegde Julie Vanloo daaraan toen.

Zonder de mogelijkheid tot vervanging liepen de swingende Cats weg van Brazilië. Van 8-7 ging het met tweepunters van Julie Vanloo en punten inside van een weer beklijvende Becky Massey naar 12-8. Ook Ine Joris deed haar duit in het zakje. De Antwerpse pakte in haar “hometown” met verschroeiende drives uit. In een dolle sfeer ging het dan ook naar een 15-9 Belgische zege.

In de mixed-zone liet Becky Massey zich volledig gaan. “Fuck it,” zei ze enkele keren. “Fuck it, we wilden niet wijken en deze winst is ook voor Laure Resimont,” zei Becky Massey. De Cats pinkten een traantje weg in het bijzijn van de onfortuinlijke Resimont. Zij liep dus een enkelblessure aan de linkervoet op en kan vanavond tegen China niet meespelen.

China is de wereldkampioen en veroverde vorig jaar op de Olympische Spelen in Tokio brons. Ze zijn groot en fysiek sterk. De 3X3 Cats mogen geen nieuwe speelster oproepen. Met slechts drie Cats gaan ze in een kolkende Groenplaats van Antwerpen dus op zoek naar een nieuwe stunt.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal