Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse wint ook zijn derde oefenmatch in Tienen (2-4)

Lierse won zaterdag ook zijn derde oefenmatch van de voorbereiding op het veld van Tienen, dat in eerste nationale uitkomt. De Pallieters oefenen woensdag nog een laatste keer tegen Club Brugge, alvorens een korte break in te lassen tot 11 juli.

kugu

Tienen nam nochtans een stevige start en klom al snel op voorsprong. Lierse kwam gaandeweg beter in de match en op hoekschop van De Schryver knikte Gillekens de gelijkmaker binnen. Toch trokken de Pallieters met een achterstand de rust in. Alweer Naudts profiteerde van een misverstand van Laes.

Na de pauze trokken de Lierenaars het laken alsnog naar zich toe. Van Acker krulde al snel de 2-2 in de kruising en een minuut later dikte De Schryver aan. Op aangeven van Poelmans scoorde Van Acker een tweede keer. In de slotminuut stopte doelman De Smet nog een strafschop.

Bij Lierse ontbrak naast Daan Vekemans (stressfractuur onderbeen) ook Mehdi Tarfi. Die worstelde met licht enkelleed en bleef uit voorzorg aan de kant. Tester Matisse Thuys werd dan weer doorgestuurd en kwam niet meer in actie.

LIERSE:

(eerste helft) Teunckens, Libert, Gillekens, Somers, Laes, De Bie, Siraj, Stallone Limbombe, De Schryver, Schouterden, Leemans.

(tweede helft) De Smet, De Schrijver, Vanderhallen, Pupe, Poelmans, Teunen, Van Acker, Maxime Limbombe, De Schryver, Schouterden, Rocha.

DOELPUNTEN: 3’ Naudts 1-0, 32’ Gillekens 1-1, 45’ Naudts 2-1, 50’ Van Acker 2-2, 51’ De Schryver 2-3, 72’ Van Acker 2-4.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio