© Bert De Deken

Wie is de 19-jarige jongen die om het leven is gebracht in Merksplas? “Hij was altijd goedlachs”

Merksplas -

In Merksplas is een man de woning van zijn ex binnengedrongen. Vervolgens speelde zich een drama af: de 19-jarige zoon van de vrouw werd vermoord. Wie is het dodelijke slachtoffer?

Britt Peeters

LEES OOK. Gijzeling eindigt in drama: man dringt huis van ex in Merksplas binnen en vermoordt haar zoon (19)

Het slachtoffer dat door zijn ex-stiefvader werd neergestoken, heet Jarne Pire. De jongen studeerde aan Vito Hoogstraten en werkte sinds vorig jaar bij een firma in chapewerken.

Jarne Pire. ©  RR

“Jarne had met niemand problemen, hij was een goede jongen die geen drugs deed en amper alcohol dronk. Ik weet dat hij vroeger problemen had thuis, maar sinds hij hier woonde, waren er geen moeilijkheden meer, voor zover ik weet. Ik vermoed dat hij vanochtend is opgekomen voor zijn moeder”, vertelt een aangeslagen Vitor Alves, de buurjongen en een vriend van Jarne.

Gemotiveerd

Jarne begon na zijn schoolcarrière op Vito Hoogstraten meteen te werken bij Braspenning-Van Dingenen, een firma in vloerisolatie en chapewerken in Merksplas. “Toen hij van school kwam, had hij meteen de intentie om bij ons van slag te gaan en wilde de stiel van chapewerken volledig leren. Het duurt enkele jaren voor je die stiel onder de knie hebt, maar hij stond er echt voor open, en was gemotiveerd. De laatste weken was hij arbeidsongeschikt en zat hij thuis met een voetletsel”, klinkt het bij het bedrijf.

Jarne Pire. ©  RR

Het nieuws kwam ook bij hen hard binnen. “Merksplas is een klein dorp: mijn kinderen zijn ongeveer even oud als Jarne en zij wisten het al redelijk snel. Een van onze collega’s, die Jarne destijds heeft aangeraden om bij ons te komen werken, heeft het nieuws dan bevestigd. We bekijken nog of we een eerbetoon of iets dergelijks willen organiseren, daar is het nu nog vroeg voor.”

Keeper

Ook Tome, een ploegmaat van Jarne bij cafévoetbalploeg FC Fanfare in Merksplas, reageert op het verlies. “Jarne was onze keeper, en dat deed hij goed. Bovendien was hij altijd goedlachs en heel sociaal. Zowel op als naast het veld zag je hem altijd lachen. Na de match ging hij steevast mee iets drinken, en tapte hij wel eens moppen. Elke match was hij aanwezig. We gaan hem missen.”

LEES OOK. Buurt geschokt door fatale gijzeling in Merksplas: “Buurmeisje liep volledig onder het bloed in paniek naar buiten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen