©  Dick Demey

Greg Vanderidt gaat aan de slag als trainer van Racing Mechelen

Greg Vanderidt heeft na zijn vertrek bij Beerschot een nieuwe job gevonden. De 51-jarige Antwerpenaar gaat aan de slag als hoofdtrainer bij Racing Mechelen, dat promoveerde naar Tweede Nationale. Vanderidt tekent een contract van onbepaalde duur bij ‘de Racing’. Leuk detail: in diezelfde reeks treden ook de beloften van Beerschot aan.

tsfn

Vanderidt ging in september bij Beerschot aan de slag als assistent-coach van de Argentijn Javier Torrente, in februari nam hij na het ontslag van Torrente als hoofdtrainer ad interim over tot het einde van het seizoen. Vanderidt had nog een contract als assistent-trainer tot medio 2025, door de komst van de nieuwe T1 Andreas Wieland was er geen plaats meer voor Vanderidt. Een andere rol binnen de club zag hij niet zitten.

Tijd voor een nieuw hoofdstuk dus, en dat wordt geschreven in het Oscar Vankesbeeckstadion in Mechelen. Op de clubwebsite van groen-wit zegt Vanderidt de club al goed te kennen. “Van de spelers ken ik 80%. Door ermee gewerkt te hebben, van hen te zien spelen hebben of er tegen gespeeld te hebben. Qua club ken ik Racing ook maar al te goed. Ik woon in Eppegem, op 10 minuten van het Oscar Vankesbeeckstadion. De laatste jaren bekeek ik minstens een match of 3 per seizoen van Racing.”

“Ik ken veel volk op Racing en ook veel supporters. Voor mij is Racing niet in de eerste plaats het bestuur, de spelers of de trainers, maar vooral de supporters. Als Racing vandaag nog leeft, is dat in eerste instantie aan die fans te danken.”

Verschillende aanbiedingen

Naar eigen zeggen waren meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van Vanderidt, nog vóór zijn vertrek bij Beerschot. “Ik heb verschillende aanbiedingen van allerlei clubs gekregen. Ook twee vanuit het buitenland. Maar ik heb een gezin met kinderen, dus heb ik dat mee in overweging genomen. Ik wil opnieuw werk met het voetbal combineren. Uiteindelijk is er ook contact met Racing gekomen en is het allemaal enorm snel gegaan. Ik heb met mijn gevoel én verstand voor Racing gekozen.”

“Het was de 3e keer dat de Racing-trein aan mijn deur passeerde. De vorige 2 keer was het door omstandigheden niet doorgegaan, nu dus wel. Het stond misschien wel in de sterren geschreven.”

De uitdaging voor promovendus Racing Mechelen komend seizoen is om het behoud te verzekeren in Tweede Nationale, dat weet Vanderidt. “Iedereen moet weten dat we tegen teams gaan spelen die veel ervaring op het niveau van 2e amateur hebben en dat dat nog iets anders is dan 3e amateur. Racing beschikt over een spelersgroep die een heel grote stap gezet heeft vanuit 1e provinciale naar 2e amateur. We moeten beseffen dat we er ditmaal absoluut niet met kop en schouders bovenuit zullen steken.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio