Dimitri en Ben Crabbé. en  

Dimitri en Ben Crabbé. en  

Dimitri Verhoeven. 

Dimitri Verhoeven. © VRT

1 / 2
thumbnail: Dimitri en Ben Crabbé. en  
thumbnail: Dimitri Verhoeven. 

Boechoutse advocaat wint ‘Blokken’: “Ik moet het cliché bevestigen dat het thuis in je zetel makkelijker is dan in die tv-studio”

Boechout -

Het zat er snel op, die finale van Blokken. Met het achtletterwoord ‘bakboord’ wint advocaat Dimitri Verhoeven uit Boechout een twaalfdaagse zeereis in Scandinavische wateren. “En toch moet ik het cliché bevestigen dat het thuis in je zetel makkelijker is dan in die tv-studio”, lacht hij.

Tom Vets

Verhoeven zorgde eerst voor een thriller van een voorronde. Pas met de laatste vraag nam hij een voorsprong en werd het 850-830 tegen Peter Vranckx uit Kessel-Lo. In de hele voorronde werd slechts één fout antwoord gegeven. “Het was een felle nek-aan-nekrace. En toen kwam de ultieme vraag: welke Belgische provinciehoofdstad heeft dezelfde naam als de op één na grootste stad van Noorwegen? Ik wist dat het antwoord Bergen was”, blikt Dimitri terug.

Tegenstander Peter Vranckx neemt vrede met het verlies, maar noemt het wel ‘een beetje zuur om zo te verliezen’. “Ik had enorm veel voorbereiding in die finale gestoken. Alle vragen heb ik goed kunnen beantwoorden. Ik ben puur op snelheid geklopt. Aan de voorbereiding zal het niet gelegen hebben want ik had alle boekjes gelezen, en geblokt op Oscar-, Ensor en MIA’s-winnaars.”

Peter Vranckx was beter

Opmerkelijk is dat Vranckx met negen deelnames de beste speler van dit seizoen was. “Ik had destijds zes keer meegedaan, waarvan de helft zelfs in de vorige jaargang”, aldus Verhoeven. “Lange tijd was het onzeker of dat wel voldoende was om in de finaleweek te belanden. Omdat ik er maar net bij was, heb ik alle afleveringen van deze finaleweek moeten spelen en versloeg ik dus vijf andere topspelers van dit seizoen. Of ik een niveauverschil voelde met de vorige keer? Ik denk dat er nog intenser is afgedrukt. Soms al bij aanvang van de vraag. Het aantal foute antwoorden was ook veel beperkter dan vorige keer.”

Als eindwinnaar kan het niet anders dan dat Dimitri zich suf heeft geblokt. “Ik heb altijd dat voornemen gehad, maar het is er nooit van gekomen”, bekent hij. “Want wat zou je dan gaan studeren? Er is zoveel informatie. Al heb ik onbewust misschien wel informatie opgeslagen. Telkens als er bijvoorbeeld een nieuwe minister werd aangesteld, ontging me dat niet. En ik onthoud nogal makkelijk dingen als ik iets lees.”

Dimitri Verhoeven, Ben Crabbé en Peter Vranckx. 

Dimitri Verhoeven, Ben Crabbé en Peter Vranckx. © VRT 

Voorts noemt Verhoeven zijn overwinning vooral veel geluk. “Het komt er vooral op aan om snel te zijn bij het afdrukken. Men zegt altijd dat de quiz in de studio moeilijker is dan thuis. Dat kan ik beamen. Je voelt de druk.”

Zijn vorige passage in Blokken, waarin Dimitri het achtletterwoord niet vond in de zesde deelname, leverde een mooi geldbedrag op van 5.250 euro. “Ik kocht er een pizzahoutoven mee voor in de tuin. Een flink deel van het geld is daaraan uitgegeven.”

Scandinavië

Dat hij vrijdag opnieuw aan het langste eind trok, moest de man uit Boechout ongeveer een maand geheimhouden. “De opluchting en ontlading na die ultieme finale kwam er pas na anderhalf uur. In de vorige afleveringen had ik die finale onder iets minder druk gespeeld omdat er persoonlijk niks te winnen viel. De 1.000 euro ging naar een goed doel en ik was automatisch verzekerd van een plekje in de volgende aflevering. Gelukkig gaat de reis richting Scandinavië want ik kan niet goed tegen de hitte. Voor mij is die bestemming ideaal. Ik moet een jaar of 10 zijn geweest toen ik eens in Noorwegen was, maar daar heb ik nog weinig herinneringen aan.”

Dimitri is advocaat in Antwerpen en gespecialiseerd in privaat bouwrecht. “Iets compleet anders dan de televisiewereld, al valt er ook in mijn werk geregeld wat stress te bespeuren. Denk maar aan de momenten dat je moet gaan pleiten. Ik doe geen strafrecht, dus ik ben niet zo’n advocaat die je geregeld in de media interviews ziet afleggen. Een televisiestudio was onbekend terrein voor mij.”

“Wist je dat ik lang heb getwijfeld om mee te doen aan Blokken? Maar achteraf bekeken kan ik het iedereen alleen maar aanraden”, besluit de Blokkenkampioen.

Vastgoed

Jobs in de regio