©  BELGA

Drieluik van de Red Flames lokt meer dan 10.000 fans naar het Lisp

De Red Flames zijn hot. Voor de interlands tegen Oostenrijk (nu zondag om 17.00u), Luxemburg (dinsdag) en Noord-Ierland (voorbije donderdag) gingen meer dan 10.000 tickets over de toonbank. Dat zien ze maar wat graag op het Lisp, waar de drie oefen­wedstrijden van de nationale ­vrouwenploeg worden afgewerkt. “Dit maakt nog maar eens duidelijk hoe populair vrouwenvoetbal is in onze streek”, zegt Yorik ­Torreele, de CEO van Lierse.

Voor de wedstrijd van zondag ­tegen Oostenrijk werden meer dan 4.000 tickets verkocht. “We vinden het prima dat ons stadion vaker wordt gebruikt”, aldus Torreele. “Onlangs berekenden we dat er hier, verspreid over een heel jaar, amper 1,4 thuiswedstrijden per maand worden gespeeld. Dat de Flames nu gebruikmaken van onze grasmat, die er ondanks de recente regenval nog perfect bijligt, is ­alleen maar positief. In dat kader sloten we onlangs ook een ­overeenkomst af met de beloften van Antwerp, die dit seizoen hun thuiswedstrijden in Lier zullen ­spelen.”

Normaal werken de Red Flames hun thuiswedstrijden af in Leuven, maar door omstandigheden kon dat niet. Torreele: “Door onze goede contacten met de Red Flames (Katrien Van Rooy, de vrouw van de Lierse-voorzitter, speelde ooit zelf voor de Flames, red.) en met de bondscoach (Ives Serneels maakt deel uit van de kampioenenploeg van 1997, red.) kwamen ze uiteindelijk uit bij ons stadion.” (dsvn)

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio