Papiercontainers. 

Papiercontainers. ©  Joren De Weerdt

N-VA wil papiercontainers, meerderheid parkeert idee nog even in ijskast

Zandhoven -

De N-VA-fractie wil papier- en kartoncontainers voor de inwoners. CD&V schuift het idee nog even op de lange baan. “Niet iedereen is gediend met nóg een extra container”, zegt bevoegd schepen Steven Van Staeyen (CD&V).

Kristin Matthyssen

Volgens Monique Suls (N-VA) groeit het aanbod aan karton, omdat er veel meer online wordt besteld. Voor de ophalers is het niet altijd eenvoudig, zeker niet als het regent- of waait. Vaak ligt er op straat nadien een spoor van papier en karton. Inwoners moeten ook altijd een doos zoeken of touwtjes knopen rond de stapels. Een container is gemakkelijk.

“Als er papier op straat waait, wordt dat door onze inwoners wel altijd netjes opgekuist, want zo zijn Zandhovenaars”, zei schepen Steven Van Staeyen (CD&V) die het idee niet helemaal de grond inboorde, maar wel bezwaren ziet. “Ten eerste de kostprijs: voor alle Zandhovense gezinnen papier- en kartoncontainers aanschaffen kost 80.000 euro ofzo, en we moeten zuinig zijn met onze budgetten nu alles duurder wordt. Bovendien wil niet iedereen nog een extra container, zeker niet mensen die in appartementen wonen. Volgens mij is een deel van de oplossing gewoon minder papier en een klevertje ‘geen reclamedrukwerk’ op de brievenbus.”

Vastgoed

Jobs in de regio