De bibliotheek in Pulderbos. Na voltooiing van het nieuw vrijetijdscentrum (VTC) sluit dit filiaal, net als het filiaal in Pulle. De schoolkinderen zullen vanaf dan met de bus naar de nieuwe bieb in Zandhoven worden gebracht. Het zal nog wel even duren want eerst moet de parochiezaal in Zandhoven worden gesloopt en de nieuwe hoofdbibliotheek in het nieuw VTC worden gebouwd.  

De bibliotheek in Pulderbos. Na voltooiing van het nieuw vrijetijdscentrum (VTC) sluit dit filiaal, net als het filiaal in Pulle. De schoolkinderen zullen vanaf dan met de bus naar de nieuwe bieb in Zandhoven worden gebracht. Het zal nog wel even duren want eerst moet de parochiezaal in Zandhoven worden gesloopt en de nieuwe hoofdbibliotheek in het nieuw VTC worden gebouwd.  ©  kma

Oppositiepartijen snappen niet dat hoofdbibliothecaris niet vervangen wordt na pensioen, schepen licht beslissing toe

Zandhoven -

Op de gemeenteraad heerste enige consternatie dat hoofdbibliothecaris Jan Van Dyck na zijn pensioen niet vervangen wordt. En dat net nu de voorbereidingen voor het nieuw vrijetijdscentrum bezig zijn. “Geen paniek, er is een oplossing, alles komt goed”, zei schepen voor cultuur Rudy Willems (CD&V).

Kristin Matthyssen

Oppositieraadslid Ward Belmans (Groen) begrijpt niet dat de hoofdbibliothecaris na zijn pensioen half augustus niet wordt vervangen. “Wij vernamen dit via de adviesraad en snappen het niet, zeker niet op dit cruciaal moment”, zegt Belmans. Ook N-VA snapt het niet.

“Het komt allemaal goed, er is een visie”, suste schepen voor cultuur Rudy Willems (CD&V). “Onze hoofdbibliothecaris had een 4/5de. Op 1 september verwachten we iemand na langdurige ziekte terug en we hebben ook twee halftijdse bibliotheekassistenten van 19 uren aangeworven. De bibliotheekmedewerkster die momenteel het langst in dienst is en bovendien over het juiste diploma beschikt, zal als tussenpersoon de taken tussen gemeente en bieb overnemen vanaf de bibliothecaris met pensioen gaat. We weten zeker dat zij dit goed zal doen.”

Raadslid Belmans vroeg zich af of dit net op het moment dat er een nieuw vrijetijdscentrum met nieuwe bibliotheek wordt gebouwd wel een goed idee is om geen echte hoofdbibliothecaris meer te hebben. “We moeten uitzoeken of we later met het nieuw vrijetijdscentrum misschien beter aan een soort overkoepelende manager denken”, zegt schepen Willems. “Eenmaal het vrijetijdscentrum een feit, sluiten we ook de filialen van de bieb in Pulderbos en Pulle. De schoolkinderen zullen dan met het busje naar de nieuwe bibliotheek in Zandhoven worden gebracht. Het personeel dat nu in de filialen in Pulderbos en Pulle zit, zal dan ook naar Zandhoven komen.”

Vastgoed

Jobs in de regio