©  Patrick De Roo

Burgemeester Bart De Wever (N-VA): “Situatie Wim Saerensplein is gestabiliseerd”

Deurne -

De situatie op het Wim Saerensplein is gestabiliseerd. Dat zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). In mei kwam het nog tot schermutselingen tussen groepjes jongeren en de klanten van café Daniel’s, maar intussen is het aantal meldingen drastisch verminderd. Vlaams Belang organiseerde vrijdag nog een steunactie voor het café.

Het verhoogde politie- en cameratoezicht werpt zijn vruchten af op het Wim Saerensplein. Dat antwoordde burgemeester Bart De Wever (N-VA) in de raadscommissies op vragen van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Sam Van Rooy. De situatie op het plein escaleerde in het weekend van 14 mei, toen jongeren café Daniel’s met stenen bekogelden. “Sindsdien, en dankzij de grote inspanningen die we hebben geleverd, is de situatie vandaag gestabiliseerd”, zegt De Wever. “Het inspanningsniveau, in combinatie met het cameratoezicht, wordt volgehouden in de zomer.”

Sinds 16 mei ontving de politie nog acht meldingen uit de buurt, waarvan twee betrekking hadden op ‘moeilijkheden met personen’. De overige meldingen gingen over nachtlawaai. “Dat is een relatief gunstig beeld”, zegt De Wever. “Er zijn nog zes pv’s opgesteld: drie voor ontlasten op de openbare ruimte en drie voor sluikstort.”

 

 ©  Joris Herregods

Vrijdagnamiddag organiseerde Vlaams Belang nog een steunactie in café Daniel’s om het café financieel te steunen voor de geleden schade (een gebroken raam). “We voorzien ook een mand met lekkers voor de twee slachtoffers van het jongerengeweld”, zegt gemeenteraadslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang). “Zo willen we hen een hart onder de riem steken.”

 

 ©  Joris Herregods

 jas

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio