©  Jan Van der Perre

Nieuwe pizzaketen op De Keyserlei: pizza in schuifje, smullen in salonsfeer

Antwerpen -

Op de De Keyserlei opent het eerste van mogelijk tien nieuw pizzarestaurants. Het nieuwe aan dit V-restaurant is dat je pizza eet aan aanvaardbare prijs in een luxueuze setting. Maar achter de zachte zetels zit een hoop technologie verborgen. V is in staat om je favoriete muziek te spelen als je pizza bestelt.

Johan Van Baelen

V-pizza is een merk dat uitgewerkt is door de Zweed Benjamin Calleja. De man maakte carrière in het opstarten van horecabedrijven en wilde met de vergaarde kennis nu wel eens zelf iets beginnen.Via een conferentievideo kon hij hospitality manager Willem van der Zee, projectontwikkelaar Stéphane Verbeeck en eventorganisator Marc Reijntjes overtuigen. Deze Antwerpenaars onderhandelden een contract voor het opstarten van tien V-zaken in België en Luxemburg en ze zijn voorkeurpartner voor Nederland.

 

 ©  Jan Van der Perre

De V-pizza op de De Keyserlei is de eerste van een franchisenemer. Benjamin Calleja zette zelf twee zaken op in Zweden, eentje in Riyad en een in Los Angeles. Waarin die pizza’s verschillen van andere? “De omgeving. Voor deze onderneming hebben we het bedrijf Fast Fine opgericht en dat zegt het allemaal”, vertelt van der Zee. “We willen de kwaliteit van fine dining koppelen aan de prijs van fastfood.”

Rust in fluwelen zetels

Dat zie je aan de inrichting. Met veel hip plastic groen is ze erg rustgevend. Dat wordt nog benadrukt door de fluwelen zetels in zachte kleuren, van warm geel over lichtgroen en lichtblauw naar roze en bordeauxrood. Je waant je eerder in een salon dan in een restaurant.

“Daar komt ook onze V naar boven”, zegt Marc Reijntjes. “Je moet het zien als een Romeinse 5, die staat voor de zintuigen. Binnen de grenzen van de privacyregels kunnen we je verrassen met je favoriete Spotifynummer als je binnenkomt. Het licht dimt automatisch naargelang de drukte en het weer. Hetzelfde met de temperatuur en het geluidsniveau van de muziek. We leerden in Zweden dat een iets minder luide muziek aanzet tot tien procent meerverbruik.”

Geen wakke pizza meer

Krijg jij knusse zetels, dan heeft de pizza daar ook recht op. De pizzadozen hebben die zijdezachte glans van een doosje van Apple. En dat is geen openklappende doos meer, deze pizza zit in een schuifje. De bodem is geperforeerd en de zijkant van de doos ook, zodat de pizza knapperig blijft en geen slappe bedoening is na transport.

De klant wordt het ook heel makkelijk gemaakt. Stel dat je thuis een bestelling plaatst en die wil afhalen. Je hebt nergens ingegeven wanneer je die pizza’s wil oppikken maar via het systeem van geofencing ziet V-pizza je van ver komen, of liever: het ziet jouw gsm. Dus ze weten wanneer je zal aankomen. Jouw pizza’s zullen tegen dan klaar staan.

 

 ©  Jan Van der Perre

De zaak gaat pas dinsdagmiddag open. We konden geen pizza proeven, maar we zagen wel de behandeling van het pizzadeeg. Dat rust altijd meer dan 48uur, en gemiddeld tussen 72 en 96 uur, ideaal om een knapperige bodem te krijgen en een luchtige corniche of pizzarand, die buitenom toch crispy is.

Je hebt het al begrepen: betalen met cash is uitgesloten. Kaart kan wel, of met smartphone, die in dit restaurant wel zeer bepalend is.

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

v.restaurant

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio