© ATV

Belgian Cats 3X3 gaan strijdend ten onder tegen Polen: geen groepswinnaar, wel 1/8 finale

De Belgian Cats hebben hun laatste poulewedstrijd van het WK 3x3 niet winnend kunnen afsluiten. In Antwerpen was rechtstreekse concurrent voor groepswinst, Polen, net te sterk in een spannend duel. 12-13 werd het. De Cats stoten wel door naar de achtste finales, die zaterdag plaatsvindt. Polen is groepswinnaar en plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales.

Louis Descamps

LIVESTREAM. Volg alle actie op het WK 3x3 basketbal op de voet!

De Belgian Cats, met Julie Vanloo, Ine Joris, Becky Massey en Laure Resimont, waren al zeker van de volgende ronde op het WK 3x3. Als ze vrijdag wonnen tegen concurrent Polen waren ze ook groepswinnaar en dus rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales. Dat levert hen wat extra rust op, zoniet was het de achtste finales. Maar ook Polen wou dat felbegeerde ticket voor de kwartfinales veroveren.

In een goedgevulde arena op de Groenplaats in Antwerpen namen de Polen de partij meteen in handen. Het werd al snel 0-1 voor de Poolse basketbaldames, na een vrijworp. Die voorsprong breidde uit naar 1-4. Daarna ging het wat gelijker op, al was het toch wat zoeken voor de Cats. Ze kwamen sterk terug tot 4-4 dankzij enkele vrijworpen, te danken aan verschillende fouten van de Poolse basketbalvrouwen.

 ©  BELGA

De Belgian Cats namen de touwtjes halfweg de wedstrijd volledig in handen. Het stond al snel 8-6, Becky Massey verzilverde alle Belgische vrijworpen. De Poolse dames kwamen wel sterk terug en het werd nog heel spannend. Met nog een minuut te gaan stond het 12-13 voor de Polen. Die stand hielden de Polen vast.

De Polen en niet de Belgen stoten als groepswinnaar rechtstreeks door naar de kwartfinales. De Belgian Cats gaan ondanks deze verliespartij wel door naar de volgende ronde van het WK 3x3, de achtste finales, die zaterdag plaatsvindt.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV