©  Beerschot Media

Getest en goedgekeurd: Wilrijkenaar Marco Weymans tekent contract (1+1 jaar) bij Beerschot

Vier op een rij voor Beerschot! Vrijdag zette Marco Weymans (24) zijn kribbel onder een eenjarige verbintenis (met optie op een extra jaar) bij de Kielse Ratten. De linksachter draaide al even mee bij Beerschot als testspeler en is na Alhassan (donderdag), Nzita (woensdag) en Lathouwers (dinsdag) de vierde inkomende transfer op evenveel dagen.

havg

Weymans zag zijn contract bij het Zweedse Östersund op 1 januari 2022 aflopen. In april begon hij mee te trainen bij Beerschot en ook tijdens de huidige voorbereiding was de verdediger op proef bij de Mannekes.

“Marco heeft ons de laatste weken kunnen overtuigen dat hij een aanwinst was voor onze kern”, legt technisch manager Sander van Praet uit op de clubwebsite van de Mannekes. “Bij Beerschot wil Marco zijn carrière opnieuw lanceren en we voelen veel motivatie bij hem om hier te willen slagen.”

Weymans is een geboren Antwerpenaar, maar komt sinds 2020 uit voor de nationale ploeg van Burundi. Hij tekende vrijdag een contract van één seizoen, met optie op nog een extra jaar.

Tweede passage op het Kiel

Tot 2012 voetbalde Weymans in de jeugdelftallen van Beerschot. Toen kwam PSV hem wegplukken. Na ook nog een passage bij Cardiff (Wales) maakte hij in 2017 zijn profdebuut voor Tubeke in 1B. Hij speelde 39 wedstrijden in de Belgische tweede klasse en vertrok in januari 2019 transfervrij naar Östersund.

“Ik weet nog dat ik als jeugdspeler hier ballenjongen was. Alle wedstrijden waar ik aanwezig kon zijn, volgde ik hier in het stadion”, aldus een trotse Weymans. “Mijn mooiste herinnering? Ik stond achter het doel waar Proto toen zijn kopbalgoal scoorde. Ik weet nog dat ik mezelf niet kon inhouden en zo snel mogelijk meeliep langs de zijlijn om mee te vieren. Dat was echt een moment dat ik nooit zal vergeten. Uiteindelijk koos ik ervoor om bij de U16 richting PSV te trekken. Ik speelde daarna wel een aantal wedstrijden in het Olympisch Stadion toen ik hier op bezoek kwam met Tubeke in 1B. Maar nu zal het toch speciaal zijn om hier in het paars te spelen. Ik twijfel er niet aan dat mijn eerste keer op de Olympische mat een fantastisch gevoel zal geven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In september 2021 was hij nog te gast in onze reeks Antwerpse globetrotters. Dat interview kan je HIER terugvinden.

Wachten op Matthys

De officiële bekendmaking van de transfer van Hervé Matthys zal toch niet voor vandaag zijn. Medische testen waren gisteren al in orde, maar het is wachten op de handtekening.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio