© ATV

Indiase Priyan en Ierse Aaron eerste koppel dat in de echt wordt verbonden in gerenoveerd stadhuis

Antwerpen -

Er kan opnieuw getrouwd worden in het Antwerpse Stadhuis. Vrijdag werden de honneurs waargenomen door Antwerps districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA), die de afgelopen 9,5 jaar zo’n tweeduizend huwelijken voltrok. “Vandaag zijn het nog maar vier koppels, maar dat aantal zal snel stijgen. Er zijn zelfs mensen die hun huwelijk hebben uitgesteld omdat ze absoluut hier wilden trouwen.”

Mischa Bludts

De districtsburgemeester is een tevreden man. “We zaten zeker goed in het Felixpakhuis, maar ik ben erg blij dat er nu opnieuw huwelijken in de Trouwzaal kunnen worden voltrokken. Deze locatie is toch buiten categorie? De ruimte werd bovendien schitterend gerestaureerd, ook de schilderijen (die huwelijksceremonies door de eeuwen heen uitbeelden, red.) werden opgefrist.”

 

 ©  Joris Herregods

Sommige mensen die vrijdag in het huwelijk traden, hebben een diverse achtergrond, onder wie een Roemeens-El Salvadoraans koppel. “Dat is eerder uitzonderlijk. Ik heb hier al de hele wereld zien passeren, maar meestal komen ze uit hetzelfde land of delen ze een cultuur.”

Dat geldt alvast niet voor Priyan Kasingh (32) en Aaron Keeley (32), die vrijdag als eersten in het huwelijksbootje stapten. Hij komt uit Dublin in Ierland, zij uit New Delhi in India en ze leerden elkaar kennen tijdens hun doctoraatsstudies in Boedapest. “Globalisering op zijn best!” Aaron verhuisde later naar de stad – hij is verbonden aan UAntwerpen – en woont nu in de Harmoniewijk. Priyan heeft voorlopig nog professionele verplichtingen in Frankrijk en vertoeft in Rijsel, zodat ze toch dicht bij haar kersverse echtgenoot kan zijn. “Maar binnenkort verhuis ik naar Antwerpen.”

Inhaalbeweging

Vrijdag stonden er vier huwelijken ingepland, maar zaterdag worden dat er meteen veertien. “De hele maand juni wordt heel druk. We zien dat er na corona echt een inhaalbeweging aan de gang is. Soms hebben de koppels inmiddels al een kindje gemaakt,” vertelt Paul Cordy.

Voor Priyan en Aaron was het puur toeval dat ze vrijdag als eersten aan de beurt kwamen. Priyan: “Ons huwelijk stond oorspronkelijk voor maandag gepland, maar dan zou ik meteen daarna voor mijn werk terug naar Rijsel moeten afreizen. Dat vond ik toch een beetje wreed. En aangezien Aaron nu een conferentie in Parijs moet bijwonen, leek het een goed idee om dat met een korte honeymoon te combineren. En dus hebben we onze trouwdatum verzet.”

Priyan Kasingh (32) en Aaron Keeley (32). 

Priyan Kasingh (32) en Aaron Keeley (32). ©  Joris Herregods

“Om hier na vier jaar als eersten te worden getrouwd, maakt het extra bijzonder. Het was een mooie ceremonie en de Trouwzaal zorgt toch voor een zekere gravitas. En we zijn vereerd dat er fotografen en zelfs een cameraploeg aanwezig waren”, lacht Aaron.

Paul Cordy voltrok de ceremonie in het Engels al moesten de echtelijke verplichtingen in het Nederlands worden gebracht, zoals de wet voorschrijft. Maar dat stoorde het gelukkige koppel allerminst. Bij het huwelijk van Priyan en Aaron was er geen publiek aanwezig, niet zo verwonderlijk gezien hun internationale achtergrond. “Maar in april 2023 organiseren we een groot trouwfeest!”

Aangeboden door onze partners