©  Isosport

Ismaila Coulibaly (Beerschot) officieel terug naar zusterclub Sheffield United

Ismaila Coulibaly is nu ook officieel geen speler meer van Beerschot. De 21-jarige Malinees traint intussen al mee bij zusterclub Sheffield United, waar hij een eerlijke kans zal krijgen van coach Paul Heckingbottom.

Koen Frans

Beerschot huurde Ismaila Coulibaly de voorbije twee seizoenen van zusterclub Sheffield United, dat hem in de zomer van 2020 voor twee miljoen euro wegplukte bij het Noorse Sarpsborg. De voorbije twee jaar speelde de gracieuze Malinees 44 wedstrijden voor Beerschot, waarin hij vijf keer scoorde. Vooral in zijn eerste seizoen maakte hij veel indruk, hij eindigde toen ook negende in de verkiezing voor belofte van het jaar. Het voorbije seizoen speelde hij heel wat minder. Geplaagd door blessures kon hij bij het zwalpende Beerschot nooit meer uitblinken.

Paul Heckingbottom, de coach van Sheffield United, bevestigde aan de Yorkshire Live dat Coulibaly inmiddels meetraint bij de club. “Het papierwerk is ook bijna rond en als alles goed verloopt dan zal hij de komende weken in actie kunnen komen in de oefenwedstrijden.” Als Coulibaly zijn nieuwe trainer in de voorbereiding kan overtuigen van zijn kwaliteiten dan wordt hij opgenomen in de kern voor volgend seizoen. Valt het tegen, dan zal hij opnieuw uitgeleend worden.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio