De fietsostrade met het begin van de fietsbrug aan de zijde van het station. 

De fietsostrade met het begin van de fietsbrug aan de zijde van het station. © Provincie Antwerpen

Fietsbrug van fietsostrade gaat pas in najaar open

Lier -

De opening van de fietsbrug over de treinsporen in Lier loopt vertraging op en schuift op naar de herfst. De aannemer zit namelijk zonder leuningen.

Om de Ring R16) rond Lier en de treinsporen veilig met de fiets te kunnen kruisen op de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier, zijn een fietstunnel en fietsbrug nodig. “De werkzaamheden begonnen in 2020. Enkele weken geleden hees de aannemer het laatste deel van de fietsbrug op z’n plaats”, schetst Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit, de situatie.

Ondertussen voerde de aannemer ook de asfalteringswerken uit. “De fietsbrug en fietstunnel zien er klaar uit voor gebruik. Toch kunnen we ze nog niet openstellen, want de leuning op de fietsbrug ontbreekt nog. De levering ervan loopt namelijk vertraging op. Hierdoor kunnen we de veiligheid van de fietsers niet garanderen en dus kan de fietstunnel en fietsbrug nog niet gebruikt worden.”

Het is aanlokkelijk om dit nieuwe deel van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier al te gebruiken. Toch wil de provincie Antwerpen benadrukken dat de stationsomgeving op de fietsostrade nog steeds een werfzone is en dus verboden voor onbevoegden. Het is bovendien gevaarlijk om de werf te betreden.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio