De geparkeerde wagens achter de kerk lagen donderdag onder een stoflaag. 

De geparkeerde wagens achter de kerk lagen donderdag onder een stoflaag. ©  rr

Klachten over stofhinder op werf DCA achter kerk

Sint-Antonius -

De afbraakwerken van de vroegere gebouwen van Van Pelt naast de kerk van Sint-Antonius door projectontwikkelaar DCA, deden donderdag letterlijk stof opwaaien. De politie kwam ter plaatse na twee meldingen over grote stofwolken. DCA erkent dat er iets schortte met de vernevelaar.

Kristin Matthyssen
Het leek alsof er een woestijnstorm gepasseerd was over de parking rond de kerk van Sint-Antonius.  

Het leek alsof er een woestijnstorm gepasseerd was over de parking rond de kerk van Sint-Antonius.  ©  rr

DCA startte dit voorjaar met de realisatie van 77 appartementen, negen woningen en vier commerciële ruimtes op de vroegere site van Bouwmaterialen Van Pelt naast de kerk, de tweede fase van de ontwikkeling van de gronden van Van Pelt. De oude kantoren, duiventillen van wijlen Gaston Van Pelt en kades werden hiervoor afgebroken. Er staat nu een breekinstallatie.

“Ik vraag me af of dit wel mag zo puin breken midden in het centrum”, zegt inwoner Luc Joris. “Ik ben bezorgd. Mijn kleinkind gaat vlakbij naar school. Donderdag waren de stofwolken enorm.”

De politie kwam ter plaatse na twee klachten. Er werd geen proces-verbaal opgesteld, wel een interventiefiche.

“Er was donderdag inderdaad een probleem met stofhinder door de afbraakwerken op onze werfsite Teunishof in Sint-Antonius”, erkent Isabelle Huybrechts, hoofd communicatie bij DCA. “Onze onderaannemer had een watervernevelaar geplaatst. Door het droge weer heeft die heel wat stof doen opwaaien. Onze werfleiding heeft onmiddellijk actie ondernomen. De watervernevelaar is dan verplaatst zodat er geen stofhinder meer was richting de parking. Met het regenweer van vandaag, zou het stofprobleem moeten zijn opgelost.”

Huybrechts geeft aan dat de afbraakwerken sowieso bijna afgelopen zijn, zodat het stofprobleem binnenkort van de baan is. “Ik geef ook even mee dat tijdens het bouwverlof van 11 juli tot 1 augustus er geen werken zullen worden uitgevoerd”, zegt ze nog.

Vastgoed

Jobs in de regio