De terminal van AET in de Waaslandhaven. 

De terminal van AET in de Waaslandhaven. ©  BELGA

Drie Antwerpenaars met werkmateriaal betrapt op containerterminal: “Zochten een plek om te slapen”

Aboubacar K. en Mohamed K. riskeren 45 en 30 maanden cel. Ze werden samen met een minderjarige betrapt op een containerterminal in de haven. Volgens het parket probeerden ze een lading cocaïne uit te halen.

De scheepvaartpolitie haalde Aboubacar K. (21) uit Antwerpen en Mohamed K. (21) uit Hoboken in november uit de cabine van een vrachtwagen op de terreinen van AET aan kaai 1333 in de Waaslandhaven. Bij de twee zat ook nog een minderjarige Antwerpenaar. Het drietal was afgezet aan de terminal en was met een schuifladder over het hek geklommen. Toen ze opgepakt werden bleken ze werkmateriaal, eten, drinken en powerbanks bij te hebben. Volgens het parket werden de mannen aangestuurd via de app Signal waar een zekere ‘PK’ hen instructies gaf. De aanklaagster vorderde dertig maanden cel tegen Mohamed K., voor Aboubacar K. eiste ze nog een bijkomende straf van vijftien maanden omdat hij ook betrokken zou zijn bij drugshandel. Een weggelopen 15-jarige zou cannabis verkocht hebben in opdracht van K., zo stelde de politie vast toen ze de vermiste jongen kwamen zoeken bij K. thuis in Antwerpen-Noord.

Aboubacar K. had tijdens het onderzoek verklaard dat het puur toeval was dat ze samen in de vrachtwagen aangetroffen werden. Hij was te voet naar daar gegaan en had het koud, daarom zat hij in de camion. Vrijdag wilde hij over de inhoud van de zaak niets meer zeggen. “Ik beroep me op mijn zwijgrecht en hoop dat dat mijn straf niet beïnvloedt’, klonk het.

Zijn jeugdvriend Mohamed K. op zijn beurt gaf vrijdag wel een verklaring voor zijn aanwezigheid in de haven. In eerste instantie had hij gezegd dat hij daar een slaapplaats zocht maar daar kwam hij later op terug. “Mijn cliënt zegt dat hij in de haven was om sigaretten te stelen”, zei zijn advocate. Ze vroeg de vrijspraak voor de poging tot invoer van cocaïne.

 sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio