Ailin, Barry, Rodney en Richelle. ©  Patrick de roo

Nieuw jeugdhuis opent op Luchtbal in twee oude Woonhavenappartementen

Luchtbal -

In de wijk Luchtbal opent zaterdag een gloednieuw jeugdhuis van Youth Zone vzw. Zij kregen van sociaal verhuurkantoor Woonhaven twee appartementen ter beschikking om hun activiteiten in de buurt verder uit te breiden. “De blok wordt op termijn gesloopt, maar nu kunnen wij er nog even ons ding doen”, zegt Rodney Camalandua-Safou van Youth Zone.

Rebecca Van Remoortere

Het heeft wat creativiteit gekost, maar de medewerkers en vrijwilligers van Youth Zone vzw zijn erin geslaagd om van twee appartementen een eigen stek te maken voor de jongeren van de Luchtbal. De appartementen stonden al een hele tijd leeg, maar kunnen wel nog dienstdoen als gloednieuw jeugdhuis.

“De appartementen stonden al lang leeg en waren in slechte staat dus hebben we wel wat werk gehad om er iets van te maken. Het woonblok wordt op termijn ook gesloopt, maar tot het zover is kunnen wij er nog blijven zitten. Dit deeltje van de Luchtbal bloedt ook een beetje dood en er is weinig recreatie dus we zitten hier heel goed”, zegt Rodney.

 ©  Patrick de roo

Youth Zone wil er vooral een creatief en artistiek aanbod voor jongeren brengen. “We gaan onder andere werken rond muziek, fotografie en videografie. Dat doen we al sinds 2017. We zijn toen opgericht na de rellen tussen jongeren in de wijk. Er was toen geen aanbod voor hen. In een paar jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een organisatie die hier begonnen is, maar ook al uitstrekt over andere delen van de stad.”

Fotografie en videografie. ©  Patrick de roo

De jongerenorganisatie wil vooral het jonge talent in de wijk een kans geven. “Hier is enorm veel talent en we willen de jongeren dan ook graag podiumkansen geven en hen artistiek begeleiden. Ondertussen zijn er al wel een paar goede jeugdwerkingen in de buurt en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De City Piratesa werken hier vooral rond sport en welzijn, Jes biedt een laagdrempelig aanbod voor de jongeren, Blok 2030 is volledig gericht op cultuur en wij focussen op jeugd en cultuur. Zo sluiten we allemaal mooi bij elkaar aan.”

Op zaterdag opent het nieuwe jeugdhuis met een groot openingsfeest voor heel de buurt.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio