©  REUTERS

PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi ook in beroep vrijgesproken in zaak rond tv-rechten

Nasser Al-Khelaïfi, de voorzitter van beIN Media en voetbalclub Paris Saint-Germain, is vrijdag door de federale rechtbank van Bellinzona in Zwitserland opnieuw vrijgesproken in een zaak rond tv-rechten waarbij ook voormalig FIFA-topman Jérôme Valcke betrokken was. Valcke werd in dezelfde zaak ook vrijgesproken, maar kreeg in een andere affaire een voorwaardelijke straf van elf maanden wegens “passieve corruptie” en “valsheid in geschrifte”.

Bron: BELGA

Voormalig FIFA-topman Valcke werd in oktober 2020 door een Zwitserse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 120 dagen met uitstel. Al-Khelaïfi werd vrijgesproken. Beiden riskeerden een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar. Het Zwitserse parket ging enkele maanden nadien in beroep tegen deze beslissing en vroeg 28 maanden cel voor Al-Khelaïfi en 35 maanden voor Valcke.

Al-Khelaïfi en Valcke werden beschuldigd van corruptie bij de verdeling van tv-rechten voor verschillende wereldkampioenschappen voetbal, na een onderzoek dat reeds in maart 2017 werd opgestart. Al-Khelaïfi werd ervan beschuldigd enkele ‘voordelen’ te hebben gegeven aan Valcke, zoals het exclusieve gebruik van een luxueuze eigendom op Sardinië, Villa Bianca, in ruil voor de uitzendrechten voor de WK’s tussen 2018 en 2030. 

Valcke werd eerder al schuldig bevonden aan schriftvervalsing bij documenten met betrekking tot de WK-uitzendrechten in Italië en Griekenland, een secundaire aanklacht.

Vastgoed

Jobs in de regio