Erwin overleed woensdag na een gevecht tegen kanker. “Goldwings waren zijn leven”, zegt zijn weduwe Sandra De Moor. Ze doet een oproep aan eigenaars van een Goldwing om Erwin dinsdag 28 juni te eren. © rr

Weduwe zoekt Goldwings om overleden Erwin (68) te eren: “Zo naar zijn laatste rustplaats begeleid worden, zou hij geweldig hebben gevonden”

Merksplas -

Om haar overleden partner Erwin te eren, is Sandra De Moor uit Merksplas op zoek naar zo veel mogelijk Goldwing-motoren. Edwin was een gepassioneerd ‘Goldwinger’, maar omwille van zijn gevecht tegen kanker, kon hij al een tijdje niet meer rijden. Voor de uitvaart dinsdag, Erwins ‘laatste rit’, hoopt Sandra een stoet van zo veel mogelijk Goldwings te zien.

Britt Peeters

Dinsdag 28 juni nemen familie en vrienden afscheid van Erwin Goyvaerts (68), een uitgeweken Antwerpenaar die sinds tien jaar trotse inwoner was van Merksplas. Vijf jaar geleden werd bij Erwin kanker vastgesteld, afgelopen woensdag stierf hij. De uitvaart vindt plaats in het crematorium in Turnhout, vervolgens wordt er naar de begraafplaats in Merksplas gereden.

“Het zou fantastisch zijn als er tijdens die rit veel Goldwing-bestuurders zijn die mijn ventje naar zijn laatste rustplaats kunnen begeleiden”, vertelt Sandra De Moor, Erwins partner. Erwin zelf droeg al jaren de bijnaam ‘Blackwing’, omdat hij lang met een zwarte Goldwing reed.

“Goldwings waren zijn leven. Hij zat in verschillende clubs, nam aan treffens of internationale evenementen deel, en maakte vooral veel plezier. Toen hij de diagnose kreeg, heeft hij nog zo’n drie jaar af en toe kunnen rijden, maar uiteindelijk ging het niet meer. Lichamelijk was het niet meer mogelijk om die zware machine onder controle te houden, en dus heeft hij zijn Goldwing moeten verkopen. Met enorm veel pijn in het hart. Telkens wanneer hij een Goldwing zag rijden, of foto’s van een motortreffen zag, bloedde zijn hart”, klinkt het. “Vandaar mijn oproep. Ik heb geen idee hoeveel Goldwings erop afkomen. Maar om zo naar zijn begraafplaats begeleid te worden, zou hij geweldig gevonden hebben.”

Goldwing-bestuurders die zich geroepen voelen komen dinsdag samen aan het crematorium op de Steenweg op Merksplas in Turnhout tussen 14.15u en 14.30u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen