© ATV

Gorillas geeft het nu ook zelf toe: bedrijf verdwijnt uit Antwerpen

Antwerpen -

Gorillas, het bedrijf dat in Antwerpen binnen de tien minuten producten tot bij de klant levert, geeft nu toch toe dat het er in België mee ophoudt. De 240 personeelsleden zijn ontslagen.

Christof Willocx

Gorillas levert boodschappen zoals koffie, brood, groenten, spaghetti en andere producten met de fiets tot bij de klant, maximaal tien minuten nadat die klant de producten op de website van Gorillas heeft besteld. Twee weken geleden vertelde de Yvan De Jonge, secretaris van de socialistische vakbond ABVV Horval al dat de 240 personeelsleden in België worden ontslagen. Van hen werkt ongeveer 40% in Antwerpen, de rest in Brussel.

Gorillas daarentegen ontkende dat de activiteiten in Antwerpen zouden worden stopgezet. Het bedrijf stelde dat het zijn activiteiten alleen maar zou “reduceren”, en “dat het klanten zal blijven bedienen in hetzelfde leveringsgebied”. Twee weken later moet Gorillas toch toegeven dat het zich volledig terugtrekt uit België. “Vanaf zaterdag 25 juni sluiten wij al onze bestaande magazijnen in België en zullen we onze klanten niet langer bedienen onder de merknaam Gorillas”, zegt het bedrijf in een mail aan onze redactie.

“Zeer moeilijke beslissing”

“Deze beslissing heeft belangrijke gevolgen voor ons personeel in België”, zegt het bedrijf. “Zij zijn allemaal al op de hoogte gebracht van onze plannen voor deze markt. We hebben de consultatieperiode beëindigd en hebben met de vakbondsafgevaardigden onderhandeld over een sociaal plan. We zijn bijzonder trots en dankbaar voor wat onze mensen in België hebben bereikt en zijn al in gesprek met andere bedrijven die hen in dienst willen nemen.”

“Na meer dan een jaar actief te zijn geweest in België, was dit een zeer moeilijke beslissing voor ons team in België en voor de hele Gorillas-familie”, zegt het bedrijf. “Nu we afscheid nemen, zijn we ervan overtuigd dat hoe moeilijk deze beslissing ook was, het ons zal helpen onze positie in onze kernmarkten te versterken, terwijl we onze inspanningen verdubbelen om een winstgevende en nog meer klantgerichte onderneming te worden.”

Gorillas blijft wel actief in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en New York City.

Aangeboden door onze partners