Boya (r.) keerde na een uitleenbeurt aan Zulte Waregem afgelopen seizoen terug naar de Bosuil, maar past niet in de plannen van kersvers Antwerp-coach Mark van Bommel. 

Boya (r.) keerde na een uitleenbeurt aan Zulte Waregem afgelopen seizoen terug naar de Bosuil, maar past niet in de plannen van kersvers Antwerp-coach Mark van Bommel. ©  BELGA

Antwerp leent Frank Boya met aankoopoptie uit aan STVV

Frank Boya (25) zal ook dit seizoen geen rol van betekenis spelen bij Antwerp. De Great Old leent de Kameroener uit aan STVV, dat daarmee een vervanger beet heeft voor Dimitri Lavalée (KV Mechelen).

Gunter Schoofs

In 2020 arriveerde Boya op de Bosuil, maar hij werkte zich er nooit op tot titularis in zijn eerste seizoen. In zijn tweede seizoen werd hij uitgeleend aan Zulte Waregem, nu valt STVV de eer te beurt om de verdedigende middenvelder te huren. Boya, die niet in de plannen past van kersvers Antwerp-coach Mark van Bommel, kwam vorig seizoen tien keer in actie aan de Gaverbeek.

STVV-trainer Bernd Hollerbach stuurde vorig jaar al aan op de komst van Boya, die bij de Great Old nog tot 2024 onder contract ligt. De Duitse coach kent de bonkige Kameroener immers van bij zijn passage bij Moeskroen, het eerste Belgische avontuur voor zowel coach als speler.

In tegenstelling tot vorige zomer is STVV Zulte Waregem nu wel te snel af voor een nieuwe uitleenbeurt. De Limburgse club heeft ook een aankoopoptie bedongen in de huurdeal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio