Het gemeenschappelijke dispositief werd rond 8 uur opgetrokken op de parking van een parkeerterrein aan de Bredabaan. 

Het gemeenschappelijke dispositief werd rond 8 uur opgetrokken op de parking van een parkeerterrein aan de Bredabaan. © Politie Antwerpen

Overladen voertuigen, rode diesel en problemen met technische keuring: politiezone Antwerpen en Schoten voeren grote verkeersactie

Antwerpen -

De Antwerpse politie en de politie van Schoten hebben woensdag op een parkeerterrein langs de Bredabaan een gemeenschappelijke verkeersactie gehouden. Ook de Douane nam aan de actie deel. Zeven bestuurders zijn betrapt toen ze aan het gsm‘en waren achter het stuur en elf voertuigen waren niet in orde met de technische keuring.

nelo

Het gemeenschappelijke dispositief werd rond 8 uur opgetrokken op de parking van een parkeerterrein aan de Bredabaan. Voor de tweede keer al werkte de regio Noord hiervoor samen met de politie van Schoten, de verkeerspolitie, de mobiele eenheid en de Douane. De politie controleerde 78 voertuigen en 108 personen.

Zeven personen kregen een proces-verbaal omdat ze hun gsm gebruikten achter het stuur. Vijf keer stelde de politie inbreuken vast rond het rijbewijs. “In sommige gevallen reed de bestuurder rond tijdens een lopend rijverbod, of lapte de leerling-bestuurder de regels rond het voorlopig rijbewijs aan zijn laars”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het rijbewijs van een bestuurder is voor 15 dagen ingehouden nadat hij positief had getest op gebruik van cannabis.”


 

 © Politie Antwerpen

Technische keuring

Elf keer liep er wat mis met de technische keuring. “Maar liefst zes voertuigen waren meer dan een jaar niet langs een keuringsstation gereden. De politie begeleidde drie voertuigen naar zo‘n keuringsstation voor een herkeuring”, zegt Bruyns. Twee wagen werden getakeld omdat een geldig verzekeringsbewijs ontbrak.

Twee voertuigen waren overladen. De bestuurders moesten een oplossing zoeken en respectievelijk 400 en 1.200 euro boete betalen. Er is ook een onmiddellijke inning gedaan wegens een inbreuk op de vervoersvergunning wat de chauffeur 1.500 euro kostte.

Tot slot heeft de politie ook twee geseinde kentekens en drie flessen lachgas in beslag genomen. Een chauffeur is betrapt met zogenaamde ‘rode diesel’. Daar hing een boete van 500 euro aan vast.


 

 © Politie Antwerpen

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio