Bewoners, familie en begeleiders tijdens de feestelijke opening. © Neel Vermeiren

Negen bewoners met behoefte aan ondersteuning hebben eigen studio in Achter d’Hoven: “Ik had het niet beter kunnen treffen”

Wuustwezel -

Negen bewoners met een beperking hebben een plek gevonden in het woonproject Achter d’Hoven, in het centrum van Wuustwezel. Zij namen feestelijk hun eigen studio in gebruik. Monnikenheide-Spectrum zorgt voor de begeleiding.

In Achter d’Hoven, pal in het centrum van Wuustwezel, wonen voortaan negen mensen met een behoefte aan woonondersteuning. Jana, Guy, Charlotte, Natalie, Gina, Marthe, Annica, Kevin en Glenn zijn de bewoners.

“Eindelijk”, glundert Guy (40). “Het is een mooi en gezellig gebouw, ik had het niet beter kunnen treffen. We wonen hier nog niet zo lang, maar voelen ons al echt thuis. Ik heb het geluk dat ik een auto heb om naar de beschutte werkplaats te rijden. Ik heb een muziekinstallatie en zet de boxen graag helemaal open. Maar ik heb dat eens gedaan en ben dan in het hele gebouw gaan luisteren: dat was het toch niet. Uit respect voor de medebewoners en de buren demp ik de muziek. Ik heb de omgeving al verkend en ja, ik heb ook al het terras van café De Bijl ontdekt.”

“Wij hebben elk een eigen studio”, vertelt bewoonster Gina (55). “Er is een zithoek, een keukenblok en eigen sanitair. Er is ook een gemeenschappelijke leefruimte en een tuin waar we naartoe kunnen als we er zin in hebben.”

Vlak bij winkels, horeca en bushalte

De woningen liggen in de straat Boomgaard, vlak bij het lokaal dienstencentrum Ter Wezel, het gemeenschapscentrum Kadans, de winkels en horeca en dicht bij een bushalte. “Dat zal zeker de integratie bevorderen”, zegt Kris De Koninck, financieel directeur van Monnikenheide-Spectrum, dat voor de begeleiding zorgt.

Huisvestingsmaatschappij De Voorkempen is de eigenaar en verhuurt de gebouwen aan betaalbare prijzen. “De coördinatie gebeurt vanuit campus Spectrum in Gooreind. Wie dat wenst, kan aansluiten bij de dagbesteding in De Oever. “Dankzij dit project kunnen we het aantal plaatsen voor mensen die begeleid wonen wat verhogen.”(vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners