Britt Knaven (rechts) was zichtbaar tevreden met haar derde plaats. “Zowel tijdens de opwarming als bij het begin van de wedstrijd voelde ik meteen dat ik over superbenen beschikte”, aldus Knaven. 

Britt Knaven (rechts) was zichtbaar tevreden met haar derde plaats. “Zowel tijdens de opwarming als bij het begin van de wedstrijd voelde ik meteen dat ik over superbenen beschikte”, aldus Knaven. © Geert De Rycke

Britt Knaven verbaast zichzelf in Gavere: “Ik schat deze derde plaats hoger in dan de U23-titel”

Daar stond ze dan, met een brede glimlach blinkend naast Lotte Kopecky. En dat terwijl ze gisteren (donderdag) nog hoopte bij de beste vijf te eindigen. Britt Knaven mag met haar derde plaats terugblikken op een beresterke prestatie. De winst was zoals verwacht voor Lotte Kopecky, het zilver ging naar Shari Bossuyt.

Lieven Verheyen

“Zowel tijdens de opwarming als bij het begin van de wedstrijd voelde ik meteen dat ik over superbenen beschikte”, vertelde de bronzen medaillewinnares net nadat ze de podiumceremonie had meegemaakt en aan de daarbij horende verplichtingen had voldaan. “Waar ik in de titelrace bij de U23 nog wat gereserveerd startte, was dat nu geenszins het geval. Ook op andere plaatsen waar ik toen op 1 mei enkele seconden verloor, kon ik dit keer beter doen. En met een perfecte indeling voorkwam ik dat ik op de laatste klim naar de aankomst stilviel. Gelukkig, want met slechts één seconde voorsprong op het nummer vier, Sara Van de Vel, is het verschil heel klein.”

Het verschil met winnares Lotte Kopecky bedroeg na ruim 23 kilometer één minuut en acht seconden. Op Bossuyt gaf de renster van AG Insurance NXTG slechts vier seconden toe. Toch is er nauwelijks sprake van ontgoocheling om het missen van zilver. “Er zijn natuurlijk nog wel enkele momenten waar het beter kon. Zo is er nog marge in de aerodynamica en het bochtenwerk. Al zal ook Shari wel het gevoel hebben dat het links of rechts nog beter kon. Trouwens, enkele voor de tijdrit was mijn doelstelling de top vijf. Met een derde plaats mag ik dan toch niet ontevreden zijn, hé.” (lacht)

Op de vraag welke prestatie ze het hoogste inschatte, deze derde plaats of de tijdrittitel bij de beloften, moest de 21-jarige niet lang nadenken. “Deze medaille schat ik toch wel hoger in. Al wil dat niet zeggen dat ik de titel bij de beloften niet naar waarde schat. Met de derde plaats bij de profs laat ik echter zien dat ik dit jaar al een mooie stap vooruit heb gezet. En dan te weten dat het in het begin van het seizoen niet zo gemakkelijk was voor mij.”

Bij de mannen plaatsten Frederik Frison (vijfde) en Jan Bakelants (negende) zich knap in de top tien. Frison, die gisteren zijn Tourselectie vernam, zat ook lange tijd in de hotseats. “Ik kan terugkijken op een hele egale tijdrit”, aldus Frison. “Het verschil met her nummer vier Rune Herregodts was met twee seconden miniem. Ook op Campenaerts, toch een echte specialist, moest ik met vijfentwintig seconden niet veel toegeven. Het toont aan dat de vorm aanwezig is. Na de ellende van het seizoensbegin is dat een opsteker.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio