Prins William en Kate krijgen eerste officiële portret, met een knipoog naar Cambridge

Het eerste officiële portret van de hertog en hertogin van Cambridge werd donderdag met de wereld gedeeld. Het schilderij waarop de Britse prins William (40) en zijn vrouw Kate Middleton pronken, werd geschilderd door de Britse kunstenaar Jamie Coreth.

lto

Bij het officiële portret van prins William en zijn Kate zit het hem in de details. “De kunstenaar heeft Cambridge in het portret proberen te verwerken door voor de achtergrond kleuren te gebruiken die ook terug te vinden zijn in de historische gebouwen van de stad”, laat het Britse Paleis weten. “Er zitten ook zeshoekige architecturale motieven in, die te zien zijn op verschillende gebouwen in Cambridge.”

Op het portret draagt Kate een groene jurk met bijpassende schoenen. William draagt een donker pak met blauwe stropdas. Beiden lijken lichtjes naar rechts te kijken.

Het schilderij zal de komende drie jaar tentoongesteld worden in het Fitzwilliam Museum van de Universiteit van Cambridge. Daarna zal het op verschillende plaatsen in de stad te zien zijn.

 

 ©  via REUTERS

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio