©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

3X3 Lions door de grote poort naar kwartfinales

De Belgische mannen scharen zich na een vier op vier bij de laatste acht. De 3X3 Lions wonnen ook de laatste groepswedstrijd op het WK in Antwerpen. Tegen Oostenrijk werd het 21-18 na een erg spannende wedstrijd. Het was opnieuw Thibault Vervoort die in de slotfase de sterke Belgische ploeg naar de winst stuwde.

Patrick Ceulemans

Met grote onderscheiding en dus een perfect rapport kwalificeerden de 3X3 Lions in een zinderende Groenplaats zich voor de kwartfinales. “Dit was niet onze beste match. Oké, we waren al zeker van groepswinst. In eigen stad wilden we de kwalificatieronde afsluiten met winst. Dat is gelukt en nu moeten we recupereren en uitkijken tegen wie we zaterdag de kwartfinale afwerken. Nog één match winnen en we spelen voor een medaille. Dat is onze ambitie nu,” aldus nog Nick Celis.

 

 ©  BELGA

Ook groepswinst voor 3X3 Cats?

Na de 3X3 Lions kunnen de 3X3 Cats zich vrijdag ook rechtstreeks plaatsen voor de kwartfinale op het WK in Antwerpen. Julie Vanloo, Laure Resimont, Ine Joris en Becky Massey nemen het in poule C om 17u30 op tegen het sterke Polen, de nummer 3 van de wereld. Mits een derde zege op een rij is een groepswinst en een stek in de kwartfinale een feit. Bij verlies moeten de 3X3 Cats zaterdag de 1/8ste finale spelen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio