© BELGA BELGA

Uittredend kampioen Yves Lampaert kijkt uit naar wegrit: “Hopelijk ben ik hersteld tegen zondag”

Geen derde nationale tijdrittitel voor Yves Lampaert (31).“Ik ben op mijn waarde geklopt. Ik ben tevreden, ook met de verschillen die gemaakt zijn met de rest.”

De boerenzoon uit Hulste schoot nochtans het snelst weg, boekte de beste tijd bij het eerste tussenpunt, maar zag na de eerste van de drie ronden Evenepoel al onder zijn tijd duiken. “Stevig starten is mijn handelsmerk. Mijn idee is altijd: op een goede dag kan je het volhouden, maar vandaag was dat niet zo. Ik was goed begonnen qua tempo, maar kon het niet vasthouden. En hoe langer de tijdrit werd, hoe beter Remco werd. Hij reed seconde per seconde weg. Ik wist al in de tweede ronde, toen ik meer dan tien seconden achterlag, dat het voor Remco was. Ik had ook weinig vertrouwen in de bochten”, aldus de West-Vlaming, die hoopt naar de Tour te kunnen en ook niet vies is van een dubbele WK-selectie (tijdrijden en weg), mocht Van Aert effectief passen voor de rit tegen de klok. “Hopelijk ben ik ook hersteld voor het BK van zondag in Middelkerke. Mijn ervaring leert dat dit niet simpel is.”

Berisping van bondsvoorzitter

Lampaert kreeg na het BK tijdrijden ook Tom Van Damme op visite naar aanleiding van het ellebogen-incident met Tim Wellens in de Baloise Belgium Tour. De bondsvoorzitter berispte hem zoals een vader dat doet met zijn zoon die iets fouts deed. “Maar ik heb ook mijn eigen visie van de feiten kunnen geven. Hopelijk onthoudt de massa alleen de positieve zaken van mij.” Lampaert is van plan om zondag ook even met Wellens te praten. “Ik hoop wel dat het nu snel overwaait.” (hc)

MEER OVER Tour de France

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws