© AFP

Knie houdt Van Aert van BK, Tour niet in het gedrang

Wout van Aert (27) verdedigt zijn Belgische wegtitel niet. De kopman van Jumbo-Visma liep op hoogtestage een knieblessure op. Die is niet van die aard dat hij zijn groene plannen voor de Tour moet opbergen.

Stijn Joris

Zoek zondag in Middelkerke niet naar Wout van Aert. In het Franse skigebied Tignes stootte hij vorig weekend bij het sprinten met zijn knie tegen zijn stuur. Een vervelende tik zonder veel erg. Van Aert hield zijn trainingsschema aanvankelijk nog aan, maar kreeg last van irritaties. Op aangeven van de medische staf besloot hij vervroegd naar huis te keren en een kruis te maken over het BK.

“Ik vind het erg jammer dat ik mijn trui niet kan verdedigen. Ik zou nooit zomaar passen voor een BK, maar als ik de Tour niet in het gedrang wil brengen, is dit het verstandigste besluit.” Zo klonk het in het officiële communiqué van Jumbo-Visma. Het team verwacht dat Van Aert maandag weer met de fiets kan trainen.

Philipsen en De Lie

Volgende week vrijdag start Van Aert in Kopen­hagen dus gewoon in de openingstijdrit van de Tour de France. Het BK op de weg krijgt wel een totaal andere dynamiek. Zonder de topfavoriet vergroten de kansen van renners als Jasper Philip­sen en Arnaud De Lie aanzienlijk. Het kan de spanning zondag alleen maar ten goede komen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio