©  ISOPIX

Transferhonger Beerschot nog niet gestild: donderdag Alhassan, vrijdag Matthys

Donderdag maakte Beerschot zijn zesde zomertransfer bekend. Ibrahim Alhassan, een grote Nigeriaanse verdedigende middenvelder, is de eerste buitenlandse versterking met het oog op het nieuwe seizoen. Vandaag volgt met Hervé Matthys nummer zeven en nog opvallender: Matthys wordt al de zesde Belgische nieuwkomer.

Koen Frans

Ibrahim Alhassan (25) speelde de voorbije vier seizoenen 80 wedstrijden bij Nacional, waarvan twee seizoenen in de Portugese eerste klasse en twee in de Portugese tweede klasse. Zijn contract bij Nacional loopt op 30 juni af, Alhassan is dus transfervrij. In het seizoen 2016-2017 speelde hij overigens nog aan de zijde van Raphael Holzhauser bij Austria Wien. Alhassan is 1m92 en brengt wat extra gestalte in het relatief kleine elftal van Beerschot. “Ibrahim is een centrale middenvelder met veel fysieke présence”, zegt technisch manager Sander Van Praet op de clubwebsite. “Bovendien is hij heel erg comfortabel aan de bal. Hij heeft een profiel op het middenveld dat we nog niet hadden.”

“Ik voel graag de bal”, pikt Alhassan in. “Maar ik ben ook heel agressief in de pressing en in het volgen van mijn man. Ik kan me dus zeker vinden in het spelsysteem van onze coach. Voor mij is dit weer een goeie nieuwe stap in mijn carrière. De vorige seizoenen speelde ik in Portugal zowel in de eerste als in de tweede klasse. Mijn doel is om zo snel mogelijk met Beerschot ook opnieuw op het hoogste niveau te spelen.”

LEES OOK. Officieel: Ibrahim Alhassan is de volgende aanwinst van Beerschot

Matthys zomertransfer nummer zeven

Vrijdag zal Beerschot ook de zevende zomertransfer bekendmaken. Zoals eerder aangekondigd is dat Hervé Matthys, wiens achternaam je voor alle duidelijkheid uitspreekt als ‘Mattis’. Matthys is een 26-jarige linksvoetige centrale verdediger die ook als linksachter kan depanneren. In België voetbalde hij als jeugdspeler bij Cercle Brugge, Club Brugge en Anderlecht.

Bij Anderlecht tekende hij ook zijn eerste profcontract, maar hij kwam er niet verder dan één invalbeurt in de Beker van België. Matthys speelde nadien wel nog zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League op huurbasis bij Westerlo.

Op zijn 21ste trok hij naar Nederland, waar hij intussen al meer dan 100 profwedstrijden op de teller heeft staan. Matthys komt transfervrij over van de Nederlandse tweedeklasser ADO Den Haag. Hij legde donderdag zijn medische testen af en wordt vrijdag officieel voorgesteld. Na Quirynen, Verlinden, Baeten, Lathouwers en Nzita wordt Matthys de zesde Belgische nieuwkomer bij Beerschot.

LEES OOK. Hervé Matthys verlaat ADO Den Haag transfervrij voor Beerschot

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio