©  ISOPIX

Hervé Matthys verlaat ADO Den Haag transfervrij voor Beerschot

De transfer van Hervé Matthys is rond. De 26-jarige centrale verdediger verlaat ADO Den Haag transfervrij en tekent bij Beerschot. Morgen wordt hij officieel voorgesteld.

Koen Frans

Vandaag heeft Beerschot met Ibrahim Alhassan nog maar pas zomertransfer nummer zes aangekondigd en daar is nummer zeven al. Zoals eerder aangekondigd is dat Hervé Matthys, wiens achternaam je voor alle duidelijkheid uitspreekt als ‘Mattis’.

Matthys is een 26-jarige linksvoetige centrale verdediger die ook als linksachter kan depanneren. In België voetbalde hij als jeugdspeler bij Cercle Brugge, Club Brugge en Anderlecht. Bij Anderlecht tekende hij ook zijn eerste profcontract, maar hij kwam er niet verder dan één invalbeurt in de Beker van België. Matthys speelde nadien wel nog zeven wedstrijden in de Jupiler Pro League op huurbasis bij Westerlo.

Op zijn 21ste trok hij naar Nederland, waar hij intussen al meer dan 100 profwedstrijden op de teller heeft staan. Matthys komt transfervrij over van de Nederlandse tweedeklasser ADO Den Haag. Hij legde donderdag zijn medische testen af en wordt vrijdag officieel voorgesteld. Na Quirynen, Verlinden, Baeten, Lathouwers en Nzita wordt Matthys de zesde Belgische nieuwkomer bij Beerschot.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio