©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

BNXT League start op 30 september met Antwerp Giants-Oostende als blikvanger op eerste speeldag

De BNXT League heeft de kalender vrijgegeven voor het tweede BNXT-seizoen met tien Belgische en evenveel Nederlandse ploegen. De eerste speeldag, weer een volledige speelronde (18 speeldagen) met tien Belgische ploegen, vat op 30 september aan. De blikvanger op de eerste speeldag is op zondag 2 oktober met de Vlaamse kraker tussen Antwerp Giants en Oostende.

Patrick Ceulemans

De competitieformule wordt in oorspronkelijke opzet behouden. Alle BNXT League clubs werken eerst een nationale ronde af in double round robin format tussen 30 september 2022 en 18 februari 2023. Na de nationale fase volgt de grensoverschrijdende competitiefase waar de beste 5 Nederlandse en Belgische clubs het tegen elkaar opnemen in Elite Gold. De overige 5 clubs van elk land ontmoeten elkaar in Elite Silver. Deze fase loopt van 3 maart tot 28 april 2023.

Play-offs

De 5 clubs van elk land uit Elite Gold en de best gerangschikte Nederlandse en Belgische club uit Elite Silver plaatsen zich voor de nationale play-offs. De overige 8 clubs uit Elite Silver plaatsen zich voor de BNXT playoffs, waar gaandeweg ook de afvallers uit de nationale play-offs worden opgevist en uiteindelijk ook beide nationale kampioenen. De definitieve data van de play-offs worden vastgelegd in de maand augustus.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio