Belgium 3x3 vieren hun overwinning ©  BELGA

Thibau Vervoort viert met zijn vriendin… en Bart De Wever  ©  BELGA

In actie tegen Amerika  ©  BELGA

1 / 3
thumbnail: Belgium 3x3 vieren hun overwinning 
thumbnail: Thibau Vervoort viert met zijn vriendin… en Bart De Wever  
thumbnail: In actie tegen Amerika  

IN BEELD. Belgian Lions stunten door titelverdediger Verenigde Staten te kloppen op WK 3x3 basketbal

De Belgian Lions hebben hun derde wedstrijd op het WK 3x3 basketbal in Antwerpen met 20-18 gewonnen van de Verenigde Staten, na één verlenging. Later op de avond spelen ze nog tegen Oostenrijk.

Werner Bourlez

Hoog bezoek op de Groenplaats: onder meer basketbal Keizer Willy Steveniers en Vrenz Bleijenbergh waren van de partij, Antwerps burgemeester Bart De Wever en Federaal Minister van Buitenlandse Zaken Annelies Verlinden woonden de wedstrijd ook bij.In een echte thriller zette de 2.000 fans zich volledig achter de 3X3 Belgian Lions. Van 4-4 evolueerde de partij in een bits duel naar 8-7 en 13-12 in het voordeel van de Belgen.

De Amerikanen waren atletisch sterk, maar misten vrijworpen. De Belgen kregen vele fouten en zagen Bryan De Valck na een elleboogstoot en een wonde aan de neus (met veel bloed) eventjes verdwijnen. De Valck had net voordien nog met een flitsende dunk uitgepakt. Hij gaf steun aan de sterk inside spelende Nick Celis.

Na de reguliere speeltijd flikkerde er een 18-18 stand op het scorebord. In verlenging is het om ter eerste twee punten scoren. De Amerikanen maakten een fout op Thibaut Vervoort en “Must See TV” zette beide vrijworpen perfect: 20-18.

De fantastische 20-18 zege voor de 3X3 Lions was meteen een feit en de Groenplaats ontplofte. “Ongelooflijk genoten, maar dit is niet goed voor het hart,” zei burgemeester Bart De Wever. Thibaut Vervoort glunderde na de weer knappe prestatie van de 3X3 Belgian Lions. “Amerika speelde hard, maar ik kon toch enkele keren met tweepunters uitpakken. We speelden collectief mooi basketbal en de fans deden de rest. Het incidentje met de Amerikaanse spelers? Het was een vuile fout op De Valck. Hij lag op de grond en kreeg nog een stamp. Ik verdedigde mijn ploegmaat meer niet. We zijn hier in onze stad hé. In Antwerpen gaan we niet opzij,” knipoogde Thibaut “Must See TV” Vervoort.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal