Burgemeester Frans de Bont en schepen Philip Loots nemen plaats op de buurtbabbelbank, die nu bij het gemeentehuis staat. 

Burgemeester Frans de Bont en schepen Philip Loots nemen plaats op de buurtbabbelbank, die nu bij het gemeentehuis staat. © ram

Buurtbabbelbank stimuleert inwoners om elkaar te ontmoeten

Baarle-Hertog -

Het gemeentebestuur van Baarle-Hertog heeft een grote cirkelvormige bank laten maken. Verenigingen kunnen ze gratis gebruiken om de samenhang te versterken.

De inspiratie voor de buurtbabbelbank haalde Baarle-Hertog in Arendonk. “Leerlingen van het Sint-Claracollege hebben er enkele jaren geleden een buurtbabbelbank gemaakt voor hun gemeente”, legt burgemeester Frans de Bont (Forum+) uit. “Na twee jaar coronacrisis is de nood aan sociale contacten groot. Daarom hebben we aan de school in Arendonk gevraagd of ze ook voor ons een buurtbabbelbank wilden maken. Dat was voor de leerlingen geen probleem. De bank bestaat uit zes stukken die aan elkaar geplaatst kunnen worden. We hopen dat de bank de volgende maanden door Baarle-Hertog en Zondereigen reist.”

Voor de financiering kon Baarle-Hertog een beroep doen op de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij. “We stellen de buurtbabbelbank gratis ter beschikking aan verenigingen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Philip Loots (N-VA). “Onze technische dienst komt ze brengen en halen. De normale uitleentermijn is een week. Verenigingen, scholen en semi-gemeentelijke diensten als het cultuurcentrum mogen een aanvraag doen. Voor buurtverenigingen houden we rekening met de enclavesituatie, want minstens 20% van hun leden moet in Baarle-Hertog wonen.” (ram)

www.baarle-hertog.be/buurtbabbelbank

De bank bestaat uit zes delen.

De bank bestaat uit zes delen. © rr

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio