Zomerbar De Dreef met de biertjes van brouwerij De Dreef. 

Zomerbar De Dreef met de biertjes van brouwerij De Dreef. ©  kma

‘Gevaarleukste’ zomerbar van regio opent zaterdag bij Brouwerij De Dreef in Pulderbos

Pulderbos -

Tof nieuws voor de dorstige fietsers en de wandelaars, want in de Kruisdreef in Pulderbos opent zaterdag 25 juni de ‘gevaarleukste’ zomerbar van de streek. Dirk Van Put en Renée Stuyck van brouwerij De Dreef serveren er hun vier eigen huisbieren en nog wat andere dranken onder een grote stretchtent in hun eigen tuin.

Kristin Matthyssen

Zomerbar De Dreef opent zaterdag en zal tot begin september elke zaterdag en zondag open zijn van 13.30u tot 21.30u. De zomerbar is de vrucht van de uit de hand gelopen brouwershobby van Dirk Van Put. Samen met zijn vrouw Renée Stuyck lanceerde hij in 2019 twee tripels van 8,5%, die de naam ‘de Gevaarleuke’ kregen. Enkele maanden later volgde de amberkleurige Pulderbosch, een Spéciale Belge retrobiertje van 6,5%. Speciaal voor zomerbar De Dreef werd nu ook net ‘Ne Loechte’ gebrouwen, een blond bier van 5,5%. De tripels kosten 3,5 euro, de Pulderbosch 3 euro en Ne Loechte 2,5 euro.

Voor de niet-bierliefhebbers staan er ook nog een witte en een rosé wijn koud. Voorts zijn er frisdranken, warme dranken, chips en een portie kaas. Afhankelijk van de vraag, willen Dirk en Renée wel nog wat suggesties bij op de kaart zetten, maar de bieren zijn uitsluitend van De Dreef, made in Pulderbos, of toch in elk geval bedacht in Pulderbos.

Verbouwde garage

Het stel heeft een huisbrouwerij in de verbouwde garage, maar de Gevaarleuke gaat Dirk in Lubbeek brouwen. Omdat ze niet met personeel gaan werken, zal er geen zelfbediening zijn aan tafel maar moet je aan de toog bestellen.

Zomerbar De Dreef by Night. 

Zomerbar De Dreef by Night. ©  dvp

Brouwer Dirk heeft nog een voltijdse baan als IT’er. Renée werd praktisch grootgebracht in de horeca, haar grootouders hadden al een café, dus ze ziet het ook helemaal zitten.

“Het blijft wel een hobby”, zegt Dirk. “Weliswaar een zwaar uit de hand gelopen.” En zeggen dat het allemaal tien jaar geleden begon toen Renée een 20-liter starterskit en een pakket met de nodige ingrediënten om een eigen bier te brouwen als verjaardagscadeau aan Dirk schonk. Vervolgens ging hij in Merelbeke een brouwersopleiding volgen en ook nog de masterclasses van dezelfde brouwersopleiding in Anderlecht.

De aankleding vanbinnen in de tent is origineel en retro, met oud meubilair dat Renée in de kringwinkels ging kopen, tot de omgekeerde lampenkappen aan het plafond aan toe. Dirk maakte de toog eigenhandig en was donderdag nog pallettenbanken in elkaar aan het zetten.

Volop bezig met de laatste voorbereidingen. 

Volop bezig met de laatste voorbereidingen. ©  kma

“We oefenen veel met onze proefbrouwsels”, zegt Renée als we vragen of ze zelf veel drinken. “Het is echt experimenteren in ons proeflab. Dirk maakte ook al champagnebier en maïsbier.”

Er is ook aangepast meubilair voor de kleinsten. De grote doop van hun zomerbar beleefde het koppel pas nog, met de babyborrel voor hun kleinzoon. Dirk heeft intussen Renée mee in het vat kunnen trekken, want zij volgde samen met hem een opleiding om te leren destilleren. “We wilden eerst nog een eigen gin maken voor de zomerbar, maar dat was wat kort dag”, zegt Renée.

Zomerbar De Dreef in de Kruisdreef ligt strategisch in het midden tussen het Zoerselbos, Blommerschot en de Lovenhoek. De ideale halte om te pauzeren dus.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio