Tom Bresseleers en zijn ‘dames’ (en wie goed kijkt ook enkele heren) voor de mogelijk allerlaatste klasfoto. © Hugo Gerstmans

Na allerlaatste les Aquagym in ‘t Ondiep: “Hopelijk zien we elkaar weer in Sportoase Elshout”

Wijnegem/Schoten/Brasschaat -

Tom Bresseleers is niet het meest emotionele type, maar de onvermoeibare aquagym-instructeur moest toch even slikken toen zijn trouwe pupillen hem na dertig jaar en zijn mogelijk allerlaatste lessen dankten met woorden, knuffels en geschenken. “Hopelijk kan ik deze traditie alsnog verderzetten in Sportoase Elshout”, aldus ‘mister Aquagym’.

Jan Auman

Tom Bresseleers ziet er nog opvallend energiek en fit uit voor zijn 56 jaar. Zijn conditie is niet de reden dat de 150 dames en enkele heren die deze week nog op het appel waren om gezond te bewegen op ritmische muziek, vanaf volgende week een andere uitlaatklep moeten zoeken.

“Het zit er in inderdaad op, welgeteld na dertig jaar”, hijgt Tom nauwelijks na. “Zoals bekend sluit het zwembad van Wijnegem, waar ik sinds de afbraak van het zwembad in mijn eigen Schoten de lessen gaf, voorgoed de deuren. En in een lege badkuip verder aquagymmen gaat niet hé.”

Met gemengde gevoelens trok Tom maandag en woensdag met zijn oldskool muziekinstallatie naar ’t Ondiep om op de tonen van vooral op tempo gebrachte jaren zeventig discohits afscheid te nemen van zijn madammen. Het waren niet de allerjongste vrouwen die trouw mee de oefeningen in het ondiepe zwembad kwamen uitvoeren. Maar aan enthousiasme geen gebrek. Sommigen kwamen iedere week van heinde en ver naar Wijnegem om deel uit te maken van de klas van Tom.

Hilde Hanselaer en Francine Van den Bergh hadden een cadeautje bij voor meester Tom. © Hugo Gerstmans

Sportoase Elshout

Hilde Hanselaer en Francine Van den Bergh waren maar twee van de vele ‘leerlingen’ die Tom na het zweten bedankten met een geschenk. Zij hopen net als hun sportleraar dat de Aquagymlessen niet met het badwater van ’t Ondiep worden weggespoeld.

“Ik heb een goed gesprek gehad met Michael Schouwaerts, directeur van Sportoase Elshout en heb hem mijn voorstel overgemaakt om in zijn mooie zwembad op de grens van Brasschaat en Schoten voort te doen”, aldus Tom Bresseleers. “Hij heeft beloofd om na te gaan of het in het drukke gebruikersschema past. Ik hoop het van harte, want mijn motivatie om verder te springen en te dansen met deze fantastische groep is onaangetast.”

Zoals altijd eindigde Tom ook zijn allerlaatste les met een ietwat trager, relaxerend nummer. En zo werd op de tonen van het hopelijk toepasselijke “Float on”, één van die typische vergeten discohits waar Tom zo verzot op is, het tempo zachtjes uit dertig jaar Aquagymmen gehaald. (jaa)

Wie interesse heeft om in Sportoase Elshout de lessen aqyagym te volgen bij Tom Bresseleers mag mailen naar: aquagym@skynet.be

Sfeerbeeld van de allerlaatste les in een goed gevuld zwembad. © RR

Een energieke Tom Bresseleers deed alle oefeningen zelf voor op het droge, bij temperaturen van meer dan dertig graden. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners