Immaculata heeft een gouden hart voor de mantelzorger. 

Immaculata heeft een gouden hart voor de mantelzorger. © RR

Immaculata zet mantelzorgers in de bloemen met een minifestival

Edegem -

Bij woonzorgcentrum Immaculata in Edegem was het tijd om deze keer de mantelzorgers eens in de watten te leggen. Dit deed het WoonZorgNetwerk op de Dag van de Mantelzorger.

Filip Spoelders

Het WoonZorgNetwerk Edegem bestaat uit Immaculata, ThuisZorg Immaculata en het lokaal dienstencentrum Den Appel. Daar zijn dagelijks veel mantelzorgers aan het werk om de bewoners en de bezoekers te helpen. “Veel mensen beseffen niet dat ze mantelzorger zijn. Zo kan je mantelzorger zijn wanneer je boodschappen doet voor je ouders, praktische of financiële zaken regelt voor je zus of je partner in een woonzorgcentrum bezoekt. Iedereen neemt die zorg op zonder daarbij na te denken. Toch is het niet zo vanzelfsprekend om dat te doen. Daarom vindt WZN Edegem het belangrijk om de term mantelzorger bekender te maken”, zegt zorgintaker Carolina Glazemakers.

De tuin van Immaculata is ideaal voor een minifestival.

De tuin van Immaculata is ideaal voor een minifestival. © RR

De Edegemse mantelzorgers mochten donderdag komen luisteren naar een lezing van klinisch psychotherapeut en docent Mindfulness Wilfried Van Craen. Nadien waren ze welkom op een minifestival met livemuziek, hapjes en drankjes in de tuin van het woonzorgcentrum.


 

 © RR


 

 © RR


 

 © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio