Nancy Graumans laat in de tentoonstelling ook de basismaterialen zien waarmee ze werkt. 

Nancy Graumans laat in de tentoonstelling ook de basismaterialen zien waarmee ze werkt. © Ronny van den Ackerveken

Nancy Graumans stelt kunstwerken van vilt tentoon in Expo 38

Hoogstraten -

Met wol als basis en de natuur als inspiratie maakt Nancy Graumans uit het Nederlanse Bavel viltkunst in de vorm van wandkleden en allerlei woonaccessoires. Een selectie van haar werken is dit weekend te bezichtigen in Expo 38 in het begijnhof van Hoogstraten.

Ronny van den Ackerveken

In haar viltkunst verwerkt Nancy natuurlijke materialen. “Ik houd van wandelen en trek er geregeld alleen op uit”, vertelt Nancy. “Soms een paar uur, maar het kan ook een dag of een week zijn. Onderweg speur ik naar bladeren, hout, schelpen of steentjes. Ik fotografeer de mooie of bijzondere dingen die ik zie om ze als inspiratie te gebruiken. Alleen zijn in de natuur geeft me tijd om na te denken en mijn creativiteit de vrije loop te laten. Het getoonde beeld wordt niet letterlijk verteld, maar abstract gemaakt door een sfeer op te roepen.”

“Het vilt maak ik door wol te mengen met water en zeep. Ik houd er van om verschillende technieken te gebruiken, maar er is wel altijd een connectie met vilt. In mijn kunst gebruik ik natuurlijke materialen. Ook het hergebruik van materialen, zoals viltresten, past bij mijn manier van werken.”

Borduren

Nancy volgt een opleiding grafiek aan de kunstacademie IKO in Hoogstraten. “Daardoor ben ik ook begonnen met borduren op vilt”, zegt Nancy Graumans. “Rode borduurdraad komt vaak voor in die werken. Op die manier heb ik bordjes gemaakt die je kunt ophangen aan de muur.”

De expositie in Expo 38 is geopend op vrijdag 24 juni van 14 tot 20u, zaterdag en zondag van 13 tot 18u.

www.lei55.nl

Nancy gebruikt verschillende technieken, maar er is altijd een connectie met vilt.

Nancy gebruikt verschillende technieken, maar er is altijd een connectie met vilt. © rr

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio