Aan het Centraal Station heeft de politie een twintigtal jongeren bestuurlijk gearresteerd. 

Aan het Centraal Station heeft de politie een twintigtal jongeren bestuurlijk gearresteerd. © dvt

Politie vermijdt massale vechtpartij tussen groepen jongeren aan Centraal Station

Antwerpen -

De Antwerpse politie kreeg donderdagnamiddag verschillende meldingen over groepen jongeren die zich aan het voorbereiden waren om amok te maken aan het Centraal Station. Om een grote vechtpartij te vermijden, was de politie massaal aanwezig in de omgeving. Een twintigtal jongeren werden bestuurlijk gearresteerd.

dvt, nelo

Rond 16.15u kreeg de Antwerpse politie verschillende meldingen binnen van omstaanders die zagen hoe groepen jongeren zich aan het opmaken waren om met elkaar op de vuist te gaan. De groepen situeerden zich vooral rond het Centraal Station.

“Onder meer wijkwerking Centrum merkte op hoe een grote groep, gewapend met stokken en andere zaken, zich verplaatste”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Ze volgden de groep vanop afstand en riepen versterking in.”

Om een grote vechtpartij te vermijden, snelde de politie massaal ter plaatse. “De mobiele eenheid, het snelleresponsteam (SRT) en de ploegen noodhulp patrouilleerden urenlang in de omgeving. Jongeren die het vermoeden wekten amok te komen maken en geen duidelijke reden konden geven voor hun aanwezigheid, werden bestuurlijk gearresteerd.” Rond 18.20u was de interventie afgelopen.

(Lees verder onder de foto.)

© dvt

In totaal werden een twintigtal jongeren gearresteerd. Zij werden met een celbus en combi’s naar het cellencomplex aan de Noorderlaan gebracht, waar de politie hun identiteit controleerde. “Minderjarigen moesten worden opgehaald door hun ouders. De meerderjarige jongeren bleven bestuurlijk aangehouden tot we de situatie weer veilig achtten om hen vrij te laten”, zegt Bruyns. De jongeren die in Antwerpen verblijven zullen worden opgevolgd door de bemiddelingsdiensten van de politie.

De politie nam tijdens de interventie verschillende wapens in beslag, waaronder machetes en knipmessen. Maar ook stokken en krukken werden tijdelijk afgepakt. “Krukken zijn uiteraard volledig legaal, maar niet als ze bedoeld zijn om anderen mee te slaan”, aldus de politie.

 

 © dvt

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio