©  Shutterstock

Weer minder treinen op aantal trajecten in Nederland door personeelstekort

Door een tekort aan beschikbaar personeel rijden vrijdag op een aantal trajecten in Nederland minder treinen, meldt de spoorwegmaatschappij Nederlandse Spoorwegen (NS) donderdag. Zo rijden er minder intercity’s tussen Den Haag Centraal, Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. Ook zaterdag en zondag rijden er minder treinen, hier wordt later meer informatie over bekendgemaakt.

ltoBron: BELGA

Vrijdag zullen er ook minder sprinters rijden tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht. De NS vraagt mensen de reisplanner te gebruiken.

De NS zag zich deze maand al eerder genoodzaakt om minder treinen te laten rijden op een aantal trajecten. Op dit moment zijn er ongeveer 1.100 vacatures bij het bedrijf. De NS was naar eigen zeggen wel voorbereid op uitstroom van personeel door bijvoorbeeld (vervroegd) pensioen. Het bedrijf had de werving op die verwachting ingericht, maar ziet zich nu onder meer geconfronteerd met hoog ziekteverzuim in de nasleep van corona en krapte op de arbeidsmarkt die veel groter is dan gedacht.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio