© Dirk Kerstens

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik moet bijna afscheid nemen van Antwerpen”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Natasha Rösli (21).

Rebecca Van Remoortere

“Ik moet bijna weer afscheid nemen van Antwerpen. Ik heb nog een weekje om de leukste plekjes te bezoeken en dan vertrek ik. Ik ben als Erasmusstudent in Antwerpen sinds begin februari en kom uit Zwitserland. Wat ik zeker nog wil doen is het Rivierenhof bezoeken. En ik wil ook opnieuw naar het Galgenweel op Linkeroever voor ik weer mijn klein dorpje in Zwitserland opzoek.”

“Zwitserland en Antwerpen hebben veel gemeen, daar ben ik van geschrokken. Jullie hebben ook verschillende landstalen en parlementen. Jullie zijn bekend voor chocolade en wij ook. De mensen zijn wel anders. Jullie zijn veel opener dan de mensen in Zwitserland. Dan is het leuk om snel nieuwe mensen te leren kennen. Oh, en de biercultuur, die is ook anders natuurlijk.”

“Ik studeer Politieke Wetenschappen en Communicatiewetenschappen. Het is interessant om verschillende politieke stromen te bestuderen en te bekijken voor verschillende landen. Zelf in de politiek stappen zou niks voor mij zijn. Ik ga eerder kiezen voor de richting communicatie. Misschien kan ik wel iets in de journalistiek gaan doen.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio