De familie 

De familie © Guy Delforge

Gezellig genieten in De Zomerbar in park d’Ursel

Hingene -

Christophe De Backer en Joke Schoukens openen op zaterdag 25 juni De Zomerbar aan kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem). Het is de eerste keer dat kasteel d’Ursel niet zelf de zomerbar uitbaat.

Guy Delforge

“Tussen 2015 en 2020 hebben we meerdere keren een pop-upzomerbar ingericht in het park”, zegt directeur Koen De Vlieger. “Zo konden de bezoekers van onze grote zomertentoonstellingen nagenieten met een drankje met uitzicht op het kasteel. De uitbating gebeurde volledig door onze vrijwilligers. Dit jaar wilden we een stapje verder gaan en gingen we op zoek naar een professionele uitbater die alles naar een hoger niveau kan tillen.”

Die uitbaters vonden ze na een open oproep voor de concessie bij Christophe De Backer en Joke Schoukens uit Buggenhout. Het koppel heeft meer dan 25 jaar ervaring in de cateringwereld, zowel op markten, feesten en braderieën als op grote beurzen in Antwerpen, Mechelen en Hasselt. Sommige mensen kennen Christophe misschien als de zoon van Louis Hot-dog, hij nam samen met zijn echtgenote het familiebedrijf over.

Gedeeltelijk overdekt

“We hopen dat we het de mensen het naar hun zin kunnen maken met ons aanbod”, zegt Joke Schoukens. “We zorgen voor een gevarieerde drank- en eetkaart met wat kleine gerechten en tapasplanken en uiteraard ook enkele cocktails. Het is voor ons de eerste keer dat we een zomerbar uitbaten, maar dit is er echt wel de perfecte locatie voor. In de winter verzorgen we al jaren de catering op beurzen zoals het vakantiesalon of voedingssalon in verschillende steden. We zijn het dus wel gewend om grotere evenementen te doen.”

 

 © Guy Delforge

“De mensen vinden hun weg al naar het kasteel en het park, dus zullen ze ook wel de weg naar de zomerbar vinden”, zegt Koen De Vlieger. “Onlangs lanceerden we ook twee nieuwe escapegames en een wandelbrochure voor het park. Momenteel is onze blikvanger natuurlijk de tentoonstelling ‘PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen’, die nog loopt tot 9 oktober. Doorheen de zomer zijn er nog verschillende grote openluchtconcerten en de passage van de Dodentocht waarbij de zomerbar een extra tandje zal bijsteken.”

De Zomerbar werd een terras dat gedeeltelijk overdekt is door een grote tent. Zo kunnen gasten ook van een hapje en drankje genieten als het regent. De Zomerbar is open op donderdag en vrijdag vanaf 15u en op zaterdag en zondag vanaf 11u.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio