De leerlingen van vier verschillende scholen leefden zich uit tijdens het festival Stressfactor. 

De leerlingen van vier verschillende scholen leefden zich uit tijdens het festival Stressfactor. © Dirk Vertommen

Leerlingen vier Mechelse scholen vieren einde van schooljaar met Gers Pardoel op festival StressFactor

Mechelen -

De leerlingen van de eerste graad van TSM, BimSem, het Sint-Romboutscollege en BuSo Sint-Janshof in Mechelen schudden donderdag de examenstress van zich af. De speelplaats van TSM werd omgetoverd tot een heus festivalterrein voor de komst van StressFactor Live. Onder meer Gers Pardoel stond op de affiche.

Stijn Van de Sande

In het verleden werden er al festivals van StressFactor georganiseerd op TSM, maar het is de eerste keer dat de verschillende secundaire scholen van scholengroep KOMO de handen in elkaar sloegen. Ze dienden samen een projectaanvraag in en slaagden erin om het festival naar Mechelen te halen. Oorspronkelijk zou het festival twee jaar geleden al plaatsvinden, maar het coronavirus stak daar een stokje voor.

De speelplaats van Campus Onder den Toren van TSM werd donderdagmiddag omgebouwd tot een volwaardig festivalterrein. Op het podium stonden dj’s Pjotr en Robert Falcon. Ook de bekende Nederlandse hiphopartiest Gers Pardoel was van de partij. De leerlingen konden eerder dit schooljaar zelf kiezen welke artiesten ze op het festival wilden. Verder waren er ook tal van kraampjes waar de leerlingen terechtkonden voor een hapje en een drankje, randanimatie of spelletjes.

Spetterend einde

“De leerlingen werden zo veel mogelijk betrokken bij de organisatie van StressFactor”, zeggen de directeurs van de verschillende scholen. “Ze konden zich opgeven voor verschillende taken. Zo is er een reportageploeg die de artiesten interviewt, bemannen ze de bar en ontvangen de leerlingen zelf de artiesten. Op het festival konden ze de examenstress helemaal van zich afschudden en genoten ze van een spetterend einde van het schooljaar.”

Het festival zorgde voor een spetterend einde van het schooljaar.

Het festival zorgde voor een spetterend einde van het schooljaar. © Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio